קמח‭ ‬לחם לבן מועשר, לאפיית חלות ולחמים

הינו קמח חיטה לבן, מועשר בגלוטן ובלתת שעורה, שמאפשר הכנת מאפים אווריריים ובעלי נפח גבוה.
הקמח מיוצר מתערובת מיוחדת של חמישה סוגי חיטה מובחרים, באיכות גבוהה ומוקפדת.
הגלוטן הוא חלבון המצוי בגרעין החיטה, אשר במגע עם מים בזמן עיבודו, תורם לגמישותו של הבצק ויוצר מעין "רשת" חזקה ואלסטית המייצבת את הבצק. רשת זו מאפשרת את החזקת הגזים החודרים לבצק בעת הלישה, ומעניקה ללחם נפח וגובה יפים.
בנוסף לגלוטן, מועשר קמח לחם של הטחנות הגדולות בלתת שעורה – גרעין דגן שעבר תהליכי הנבטה וקלייה. בזמן הנביטה נוצרים בגרעין אנזימים (עמילאז) שאחראים על פירוק העמילן והפיכתו ל"מזון" זמין לשמרים. הוספת לתת שעורה משפרת את פעילות השמרים ומקצרת משמעותית את זמן ההתפחה של הבצק.
הקמח מתאים במיוחד לאפיית לחמים, לחמניות, בצקי שמרים ולכל בצק הדורש נפח מאפה גבוה.

תמונה של  קמח לחם לבן מועשר

ערך תזונתי ל-100 גרם מזון:

אנרגיה 349 קלוריות

סך השומנים 1.5 גרם

נתרן 0 מ"ג

סך הפחמימות 72.2 גרם מתוכן:

סוכרים 1.4 גרם

חלבונים 13.7 גרם

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה