חלה לשבת

ראסל זקס, המאפייה של ראסל, ירושלים

אפייה: 4 חלות במשקל 450 גרם כל אחת, תנור מחומם ל-180 מעלות, 40 דקות

חומרים

1 ק"ג קמח חלה ללא צורך בניפוי או קמח לחם לבן מועשר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

70 גרם (1/3 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

10 גרם שמרים יבשים

550 מ"ל (1/3+2 כוסות פחות 1 כף) מים

100 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה

20 גרם (1 כף) מלח

1 ביצה + 1 כפית מים להברשה

שומשום / קצח / פרג (לא חובה)

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המלח, בקערת מיקסר עם וו לישה, במהירות איטית במשך כדקה.

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מניחים בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח. לשִׁים להוצאת האוויר מהבצק. מכניסים למקרר למשך לילה (לא חובה. אם אין אפשרות, ניתן להתפיח פעם שנייה במקום קריר). מוציאים שוב את האוויר מהבצק, מכסים בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר להתפחה נוספת. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, ומחלקים כל רבע ל-3 חלקים שווים. יוצרים 3 רצועות וקולעים צמה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים כ-30 דקות לתפיחה נוספת. במהלך ההתפחה כשהביצה מתייבשת, מברישים שוב ומפזרים מעל שומשום, קצח או פרג. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב יפה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי