לחם זיתים, הלחם של תומר

ביס צרפתי

תומר בלס, הלחם של תומר

אפייה: 2 כיכרות, תנור מחומם ל-240 מעלות

חומרים

500 גר' (3.5 כוסות) קמח לחם מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

400 גר' (1.5 כוסות) מים

75 גר' (1/2 כוס) מחמצת

12 גר' (1 כפית) מלח

אופן ההכנה

מערבבים קמח, מים ומחמצת עד לאיחוד החומרים. מוסיפים את המלח ולשים 12-10 דקות בלישה ביד או 7-5 דקות במערבל, עד לגמישות הבצק.

מניחים לתפיחה ראשונה למשך 3-2 שעות עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. מחלקים ל-12 חלקים ומעצבים ללחמניות ביס. מניחים לתפיחה שנייה למשך 2-1 שעות שוב עד שכמעט מכפיל את נפחו. מניחים קערת מים בתחתית התנור ומחממים ל-240 מעלות. מנמיכים את חום התנור ל-210 מעלות ומכניסים את הלחמניות.

לאחר 10 דקות מוציאים את קערת המים וממשיכים באפייה 10 דקות נוספות.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי