סלמון בציפוי קראמבל מקמח כוסמין לבן​, טחינה ודבש 

שפית ללי האס

אפייה: ‬תבנית בקוטר 22 ס"מ, 165 מעלות, 15 דקות

נתח של סלמון שלם

למרינדה

3 כפות שמן קנולה מעורב עם שמן שומשום
4 כפות סויה
1 כף דבש
2 כפות טריאקי
2 כפות צ'ילי מתוק

למלית

1 כוס קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
50 גרם חמאה קרה
1/2 כוס ממרח שומשום עם דבש
1 שן שום
1 כפית אבקת ג'ינג'ר
1.5 כפית צ'ילי יבש
1 כפית מלח גס

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה. מניחים בבלילה את נתח הסלמון להשריה של כ-20 דקות.

שמים במעבד מזון את מרכיבי הקראמבל וטוחנים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית.

מניחים את נתח הסלמון על מגש עם נייר אפייה ובעזרת כף מזלפים את שאריות המרינדה.

מצפים (בלי ללחוץ) את הנתח בקראמבל.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות טורבו לכ-15-12 דקות.

חותכים ל"תלתלים" גבעולי בצל ירוק ואחרי שהנתח מתקרר מעט – מקשטים ומפזרים את ה"תלתלים" מעליו.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ראש השנה