המדריך המלא לקניית סוכר
לפני שנים, כשהיתה חסרה לנו כוס סוכר בדיוק באמצע האפייה, העניין היה נפתר ממש בקלות. דפיקה קלה בדלת של השכנים והופ יש כוס סוכר ואפשר להמשיך להכין את העוגה. היום העניין הזה כבר כמעט ולא אפשרי. "קפיצה" לשכנה לבקשה של סוכר יכולה לארוך כמעט שעה, ונשאלות כל כך הרבה שאלות לגבי סוג הסוכר שהעוגה כבר מזמן נפלה. בקשה שהייתה פעם כל כך פשוטה, היום מוגשת עם שאלון למילוי... (:
איזה סוג סוכר אנחנו צריכים? חום? קוקוס? דמררה? כל כך הרבה סוגים שיכולים לגרום סחרחורת לכל אחד.
אז כדי להקל מעט על הבעיה, הנה מה שאתם צריכים לדעת לגבי רוב הסוגים השונים של הסוכר:
סוכר לבן רגיל (Granulated Sugar)
הסוג הנפוץ ביותר בעולם. נוצר ע"י סחיטה של מיץ מקנה סוכר או מסלק סוכר, הוצאת המולסה מהמיץ, גיבוש קריסטלים וייבוש של הקריסטלים כדי למנוע מהם להסתבך בגושים.
סוכר דק לבן (Superfine Sugar)
באנגלית תמצאו אותו גם תחת השם Caster sugar, הכוונה פה היא לסוכר לבן רגיל שפשוט נטחן דק יותר. כלומר הקריסטלים יהיו יותר דקים. מתאים לקינוחים קלילים בעלי מרקם יותר עדין, כמו מרנג לדוגמא, מאחר והוא בעל יכולת התמוססות מהירה (לפעמים תראו אותו מופיע גם במתכוני קוקטיילים – מאותה הסיבה).
אבקת סוכר (Confectioner's Sugar)
סוכר לבן רגיל שנטחן לאבקה דקה. לפעמים מוסיפים קורנפלור ואבקה כדי למנוע גושים. משמש לקישוט עוגיות וכדומה, לעידון מרקמים של בצקים (בצק פריך / בצק לאוזני המן וכו') ולציפויים.
סוכר חום כהה וסוכר חום בהיר (Dark and light Brown Sugar)
בין אם המתכון קורא לשימוש בסוכר חום כהה או בהיר, סוכר חום הוא בעצם סוכר לבן שהחזירו לו את המולסה שהוצאה ממנו בתחילת תהליך הייצור של הסוכר. בסוכר חום כהה יש יותר מולסה. אפשר להחליף ביניהם במתכון, אבל! שימו לב שלסוכר חום כהה יש טעם דומיננטי יותר של מולסה. סוכר חום ייתן מעט יותר עסיסיות למאפה שבו הוא הוכנס מאחר ויש בו רמת לחות גבוהה יותר מבסוכר רגיל.
סוכר טורבינדו (Turbinado Sugar)
לעיתים טועים בו וחושבים שמדובר בסוכר חום.
סוכר טורבינדו הינו סוכר שמוצה ממיץ סוכר שנסחט מקנה סוכר בתהליך ייצור הסוכר. בתהליך זה קנה הסוכר אינו עובר את כל תהליך המיצוי לקבלת סוכר לבן, אלא מיצוי חלקי של המולסה. בגלל הגרגרים הגדולים שלו - בצבע ענברי בהיר, לרוב משתמשים בו ליצירת מרקם בעוגיות ובמאפים – פשוט מפזרים את הסוכר על המאפה לפני האפייה, כדי להשיג טעם מתוק ומרקם קראנצ'י. לפעמים משתמשים בו גם בהכנת קוקטיילים כדי לתת לקוקטייל טעם עדין של מולסה.
סוכר דמררה (Demerara Sugar)
מעובד בדרך מאוד דומה לסוכר טורבינדו. הגבישים של סוכר דמררה מעט גדולים יותר ובעלי צבע בהיר יותר. משתמשים בסוכר באותו אופן כמו בסוכר טורבינדו.
סוכר מוסקבדו (Muscovado Sugar)
סוכר חום לא מזוקק! במקום לעבור את תהליך זיקוק והוצאת המולסה מהסוכר והחזרתה החלקית אל הסוכר כדי לקבל את צבעו החום, סוכר מוסקבדו הינו סוכר שהמולסה מעולם לא הוצאה ממנו. המרקם שלו רך ולח. הוא בריא יותר מסוכר לבן ומסוכר חום מאחר וכל הערכים התזונתיים והמינרלים שבו נשמרו. אפשר להשתמש בו במקום סוכר חום, אבל חשוב לציין שטעמו דומיננטי יותר אפילו מסוכר חום כהה.
סוכר קנים (Cane Sugar)
סוכר שמוצה מקני סוכר. זה בדיוק זה! למרות שהרבה פעמים מחשיבים אותו ליותר בריא מסוכר לבן, סוכר קנים, שצבעו מעט יותר זהוב, עובר עיבוד דומה מאוד לסוכר לבן רגיל.
ניתן להשתמש בו בכל מתכון שקורא לשימוש בסוכר לבן רגיל.
סוכר צבעוני לקישוט (Sandy Sugar)
סוכר שקוף לרוב (היום מוצאים אותו בחנויות מתמחות בתוספת של צבעי מאכל), נוצץ, שלא נמס בטמפרטורות גבוהות. בגלל הגרגירים הגדולים והגסים יחסית שלו, משתמשים בו בעיקר בקישוט של עוגיות ומאפים למיניהם.
סוכר גבישי (Pearl sugar / nib sugar)
עשוי מבלוקים גדולים של סוכר לבן, מרוסקים ומנופים כדי לאסוף את הגודל הרצוי של הגבישים.
הגבישים שמתקבלים גדולים מאוד, צבעם לבן חלבי וכמו הסוכר הצבעוני עמידים בפני חום גבוה. כמו הסוכר הצבעוני, גם את הסוכר הגבישי מפזרים על מאפים כדי להעניק להם מרקם קראנצ'י ומתוק.
סוכר קוקוס (Coconut Sugar)
סוג של סוכר שנעשה מהלשד של ניצני הפרחים, מצמח הקוקוס. טעמו אינו באמת כטעם הקוקוס – אלא טעם אגוזי ומתיקות אדמתית. ניתן להשתמש בו במקום סוכר לבן וסוכר חום במתכונים.
סוכר דקלים (Palm Sugar)
עשוי מלשד סוכר הדקל. דומה בטעמו לסוכר קוקוס, אבל עשיר יותר. לרוב משתמשים בו למתכונים אסייתיים.
סוכר תמרים (Date Sugar)
סוכר העשוי מתמרים מיובשים וטחונים. מרקמו רך ולח והוא מחביא בתוכו טעמים עדינים של קרמל. אפשר להשתמש בו במתכונים במקום סוכר חום.