סופגניות אווריריות מקמח כוסמין לבן

סופגניות אווריריות מקמח כוסמין לבן

כ-28 סופגניות

חומרים

750 גרם קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
50 גרם שמרים טריים / 17 גרם שמרים יבשים
75 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 שקית סוכר וניל
גרידה מ-1 תפוז
3 ביצים L
300 מ"ל מים / חלב / מיץ תפוזים
50 גרם חמאה רכה מאוד
1 כפית שטוחה מלח

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר בקערת מיקסר.
מוסיפים סוכר וניל וגרידת תפוז.
מוסיפים את הביצים, אחת אחת.
מוסיפים את המים ולשים עד לספיגה.
מוסיפים את החמאה ולשים 1 דקה.
מוסיפים את המלח.
מגבירים את המהירות לבינונית וממשיכים ללוש עוד 4-3 דק' עד לקבלת בצק חלק ודביק (שימו לב לא ללוש יותר מדי, זמן הלישה של קמח כוסמין קצר יותר).
מעבירים למשטח מקומח קלות ומקפלים את הבצק 4 קיפולים (כמו מעטפה), מעבירים לקערה משומנת קלות, עוטפים בניילון או במגבת נקייה ומניחים לתפיחה במקום חמים כ–1 שעה או עד להכפלת הנפח.
לאחר ההתפחה מעבירים את הבצק למשטח נקי, מוציאים ממנו את האוויר ומחלקים לכדורים במשקל של 50 גרם כל אחד, יתקבלו כ-28 כדורים.
מגלגלים כל כדור לעיגולים יפים ומניחים על נייר אפייה משומן קלות (מומלץ לחתוך את נייר האפייה למרובעים ולהניח כל עיגול על מרובע).
מכסים את הכדורים בניילון או במגבת נקייה ומניחים בצד במקום חמים כ-40 דק' או עד שתפחו ל-3/4 מהגובה.
מחממים בסיר עמוק ורחב שמן לטמפרטורה של 160 מעלות (מומלץ להשתמש במד-חום).
מכניסים את הסופגניות לשמן החם הפוכות (קודם החלק העליון), עם הנייר (אם חתכתם לריבועים), ומסירים את הנייר. מטגנים 3-2 דק' לקבלת צבע זהוב, הופכים ומטגנים את הצד השני עוד 2-1 דק'.
מוציאים את הסופגניות לקערה מרופדת בנייר סופג ומעבירים לצלחת הגשה.
ממלאים במלית האהובה עליכם (ריבה / שוקולד / ריבת חלב וכו') ומפדרים באבקת סוכר.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים