חלת דבש מקמח מלא

חלת דבש מקמח מלא

ראסל זקס, המאפייה של ראסל, ירושלים
חומרים‭

700 גרם קמח כפרי בטחינה דקה, הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י 
300 גרם קמח מלא בטחינה דקה, הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
5 גרם שמרים יבשים 
15 גרם מלח
500 מ"ל מים, בטמפרטורה של 18 מעלות
50 גרם דבש או סילאן 100% טהור 

2 כפות מחית תפוחי עץ - לא חובה
100 גרם שמן חמנייה

אופן ההכנה

מערבבים בקערת מיקסר את כל החומרים היבשים.
מוסיפים את המים ומערבבים. מוסיפים את הדבש, מחית תפוחי העץ (אם רוצים) והשמן. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק נעים למגע, לא קשה ולא רך מדי.
מניחים את הבצק בקערה, מכסים בניילון ומכניסים למקרר למנוחה של שעה.
לאחר שעה מוציאים מהמקרר. לוחצים על הבצק להוצאת האוויר. לא בעזרת קיפולים!
לאחר הוצאת האוויר מעבירים את הבצק לקערה, עוטפים בניילון ומעבירים לתפיחה במקרר ללילה או למשך מספר שעות.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומביאים לטמפרטורת החדר.
מחלקים את הבצק ל-4 רצועות במשקל 400 גרם כ"א, מגלגלים כל רצועה לספירלה מהמרכז החוצה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ברווחים אחת מהשנייה.
מברישים במים את חלקה העליון של החלה, מכסים במגבת נקייה ולחה ומתפיחים שוב, עד ל-75% מנפחה של הכיכר. הכיכר תסיים את התפיחה בתנור.

מברישים שוב את החלות במים או בביצה מדוללת במים. אם רוצים מפזרים שומשום, פרג או קצח מעל. מחממים את התנור ל-220 מעלות. 
אופים כ-15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב עמוק וצליל חלול נשמע כשנוקשים בבסיסן.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ראש השנה

צילום: מנחם גרייבסקי