שקשוקה ירוקה זוגית אפויה במעטפת בצק פוקצ'ה

הילה יבניאלי-בוכריס ושף רמי סויסה

אפייה: תנור מחומם ל-200 מעלות, 10 דקות + עוד כמה (:

לבצק‬

250 גרם (1+3/4 כוסות) קמח מניטובה לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

6 גרם (2 כפיות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

30 מ"ל (2 כפות) שמן זית איכותי

160 מ"ל (2/3 כוס) מים

6 גרם (1 כפית) מלח

לשקשוקה ירוקה

2 כרישה, שטופה ופרוסה לפרוסות

5 גבעולי בצל ירוק, נקיים ופרוסים לפרוסות

200 גרם תרד (חצי חבילה גדולה)

3 שיני שום, קלופות, פרוסות לפרוסות

3 כפות שמן זית

120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת לבישול 

40 גרם מוצרלה מגורדת

מלח, פלפל שחור

4 ביצים

אופן‭ ‬ההכנה‭

בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים קמח, שמרים וסוכר.

מוסיפים שמן זית ומים ולשים כ-3 דק'.

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 7-5 דק' לקבלת בצק חלק ונעים למגע.

מעבירים לקערה מקומחת קלות, מניחים מגבת נקייה מעל ומניחים בצד עד להכפלת הנפח.

מוציאים את הבצק, מחלקים ל-2. בעזרת מערוך מגלגלים את הבצק לעיגול.

מניחים את הבצק מעל תבנית אישית לפיצה / מחבת לשקשוקה או פאייה, מרוחה בשמן זית. חוזרים על הפעולה עם הבצק הנותר.

בעזרת האצבעות לוחצים את הבצק היטב בתבנית, מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד ל-10 דק' מנוחה.

מורחים על הבצק שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10 דק', עד שהבצק מתחיל לקבל גוון זהוב.

מוציאים מהתנור ומניחים בצד.

שקשוקה

מטגנים במחבת רחבה בשמן זית, כרישה, בצל ירוק ושום. מתבלים במלח ופלפל.

כאשר מתחיל לקבל גוון זהוב מוסיפים את התרד. מבשלים מספר דק' עד שכל המים של התרד התאדו.

מוסיפים את השמנת, טועמים ומתקנים, מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דק' עד להסמכה.

יוצקים את השקשוקה אל תוך התבניות עם בצק הפוקצ‘ה.

שוברים מעל כל תבנית 2 ביצים.

מפזרים גבינת מוצרלה ואופים ב-200 מעלות עד שהבצק אפוי והביצים מוכנות.

מגישים חם.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים

חגים: ט