רוגלך דובדבנים, אגוזי מלך ושוקולד

רוגלך דובדבנים, אגוזי מלך ושוקולד

אפייה: כ-32 עוגיות, תנור מחומם ל-190 מעלות

לבצק

140 גר' קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

140 גר' קמח חיטה מלא 100% "הסדרה הבריאה" מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

40 גר' (2 כפות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1/4 כפית מלח

240 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

170 גר' גבינת שמנת, קרה

למילוי

100 גר' (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 כפית קינמון טחון

12 כפות ריבת דובדבנים

8 כפות דובדבנים מיובשים

8 כפות מיני שוקולד צ'יפס

8 כפות אגוזי מלך קצוצים דק

80 מ"ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה

אופן ההכנה
בצק

מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

מערבלים קמח, סוכר ומלח בפולסים, במעבד מזון.

מוסיפים את החמאה ואת גבינת השמנת ומערבלים בפולסים עד שמתחיל להיווצר בצק.

מניחים על משטח נקי ואוספים לכדור. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. משטחים כל חלק למרובע, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לשעתיים לפחות עד יומיים.

מילוי

מערבבים סוכר וקינמון בקערה קטנה.

מוציאים את הבצק מהמקרר, מגלגלים את הבצק על משטח מקומח ליצירת עיגול בקוטר כ-22-23 ס"מ. מורחים על הבצק 3 כפות ריבה, משאירים מרווח מהקצה של כ-2.5 ס"מ.

מפזרים מעל הריבה 2 כפות דובדבנים מיובשים, 2 כפות מיני שוקולד צ'יפס ו-2 כפות אגוזי מלך קצוצים. מפזרים מעל הכול 2 כפות תערובת סוכר וקינמון.

מהדקים את המילוי היטב לבצק.

מחלקים את העיגול ל-8 משולשים ומגלגלים לרוגלך, מתחילים מהצד הרחב של המשולש.

מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת, חתך הסגירה כלפי מטה. דואגים להשאיר מרווח קל בין העוגיות. ניתן לעגל קלות את העוגייה ולשוות לה מראה של חצי ירח.

חוזרים על הפעולות עם שאר הבצק.

מעבירים את התבניות עם העוגיות למקפיא ל-30 דק'.

מוציאים מהמקפיא ומברישים את העוגיות בשמנת מתוקה.

אופים את העוגיות הקפואות בתנור שחומם מראש עד לקבלת צבע זהוב-חום, כ-40 דק'.

מוציאים מהתנור ומעבירים לרשת צינון לקירור מלא.

מאחסנים בכלי אטום כשבוע בטמפרטורת החדר, או עד חודש במקפיא.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ט

צילום: מנחם גרייבסקי