לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

פסטה

פסטה

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים

רביולי סלק עם ריקוטה ואגוזים ברוטב שמנת

רביולי‭ ‬סלק‭ ‬עם‭ ‬ריקוטה‭ ‬ואגוזים‭ ‬ברוטב‭ ‬שמנת

מעיין דרעי, פסטטריה
חומרים‭

לבצק לבן

300 גרם קמח דורום או קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
3 ביצים בגודל מדיום
1 כפית שמן זית
1/2 כפית מלח

לבצק סגול

200 גר' קמח דורום או קמח חיטה מלא 100% בטחינה דקה, הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י 
50 מ"ל מיץ סלק (ניתן להפיק ע"י סינון הסלקים הטחונים בהמשך)
1 ביצה שלמה בגודל מדיום
1 כפית שמן זית
1/4 כפית מלח

למלית סלק

3 סלקים בינוניים 
250 גר' גבינת ריקוטה
100 גר' אגוזי מלך קצוצים
1 כפית מלח

לרוטב

3 שיני שום קצוצות
100 גר' חמאה
1 חבילת עלי תרד טריים
1/2 כוס יין לבן (לא חובה)
250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל

למריחה

1 ביצה טרופה

אופן‭ ‬ההכנה‭‬

עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים בתנור למשך כשעה (עד שסכין ננעצת בקלות במרכז הסלק). מקלפים את הסלקים וטוחנים במעבד מזון. מכניסים את מחית הסלק לחיתול בד ומסננים את הנוזלים העודפים. שומרים את הנוזלים להכנת הבצק הסגול. 

בצק לבן

שמים את הקמח בקערה. יוצרים גומה בקמח ומכניסים לתוכה את יתר המרכיבים. מערבבים ולשים עד לקבלת בצק חלק וגמיש. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.

בצק סגול

חוזרים על אופן ההכנה של הבצק הלבן, אך תוך הוספת נוזלי הסלק וערבוב נמרץ לפני הלישה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.

מלית

מניחים את הסלק המסונן בקערה. מוסיפים את יתר מרכיבי המלית ומערבבים לתערובת אחידה. מכניסים את התערובת לשק זילוף.

רביולי

מרדדים את הבצק במכונת פסטה ליריעה דקה.מוציאים את הבצק הלבן והבצק הסגול מהמקרר. מחלקים את הבצק הלבן ל-2 חלקים. מרדדים כל אחד מ-3 החלקים במכונת פסטה או במרדדת ידנית ליריעה דקה. חוצים את רצועת הבצק הסגולה לאורכה ומניחים כל מחצית על רצועת בצק לבנה. מרדדים שוב את הרצועות המשולבות עד לעובי הרצוי.
מזלפים תלוליות של מלית הסלק במרווחים של 3 אצבעות, רק עד למחצית מאורכה של הרצועה. מורחים ביצה טרופה על יתרת הבצק, מקפלים את הרצועה ומהדקים תוך הוצאת האוויר. קורצים בסכין סביב התלוליות עיגולים (או צורה אחרת). מניחים את הרביולי בצלחת מקומחת בקמח דורום. מרתיחים מים בסיר עד לרתיחה חזקה ובינתיים מכינים את הרוטב.

רוטב

מכניסים את החמאה והשום למחבת חמה, מוסיפים את התרד ומאדים עד שהנפח יורד. מוסיפים יין לבן וממשיכים לאדות להתנדפות האלכוהול. מוסיפים שמנת מתוקה, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל.

הגשה

מבשלים את הרביולי במים הרותחים עד שהם צפים (4-2 דקות). מעבירים למחבת, מערבבים עם הרוטב ומגישים חם.