רביולי מסקרפונה ותפוחי עץ מטוגן

שף רמי סויסה
לבצק פסטה

130 גר' קמח סמולינה דורום איטלקית מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 ביצה ועוד 2 חלמונים בגודל לארג' 
קורט מלח

למלית

1 תפוח עץ גרנד סמיט קלוף וחתוך לקוביות
2 כפיות סוכר
50 גר' חמאה
50 גר' גבינת מסקרפונה
3 עלי נענע קצוצים
קליפה מגוררת מ-½ לימון

לטיגון והגשה

שמן לטיגון עמוק
רוטב מייפל
אבקת סוכר
גלידת וניל

אופן ההכנה
בצק

עורמים על משטח עבודה נקי תלולית של סמולינה דורום. יוצרים גומה במרכזה, מוסיפים פנימה את הביצה, החלמונים והמלח ולשים לבצק.

 מלית 

ממסים את החמאה במחבת ומאדים את קוביות תפוחי העץ על אש קטנה יחד עם הסוכר, עד לריכוך. מצננים ומוסיפים נענע, לימון וגבינה, טועמים ומשפרים טעם.

רביולי

מרדדים בצק במכונה למס׳ 6 וקורצים עיגולים. מניחים מהמלית במרכז העיגול ומקפלים לחצי סהר.

טיגון

מחממים שמן עמוק לחום בינוני ומטגנים את הרביולי. מוציאים לנייר סופג.

הגשה

מניחים כדור גלידת וניל ליד הרביולי, מזלפים רוטב מייפל מעל וזורים אבקת סוכר. 

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ראש השנה

צילום: מנחם גרייבסקי