קמח טף מלא 100%

טף, או בשמו העברי "בן-חילף טף", הוא דגן עתיק שמקורו באפריקה. לטף זרעים קטנים ביותר, הוא גדל בתנאי אקלים קשים ונחשב לדגן המזין ביותר באתיופיה ואריתריאה.
בשנת 1996 הכריז ארגון הבריאות האמריקאי על הטף כ"מזון על". מאז הפך הדגן הזעיר למזון מבוקש בקרב שוחרי בריאות וספורטאים בעולם.
לטף מס' זנים: המָגְנָה והלבן - זנים איכותיים ויקרים, האדום והמעורב - זנים זולים ונגישים יותר לרוב האוכלוסיה באתיופיה.
לטף טעם עדין ואגוזי והוא מרכיב עיקרי בלחם האתיופי המסורתי - האינג'רה.
הטף עשיר בערכים תזונתיים: סידן, מגנזיום, ברזל, חלבון וויטמינים. הוא מכיל שמונה חומצות אמינו חיוניות לבריאות הגוף. הוא עתיר יתרונות תזונתיים - משמש לחיזוק מערכת החיסון, מומלץ לחולי אנמיה, סוכרת, אוסטיאופורוזיס וצליאק.
טף הינו קמח נטול גלוטן. הוא מצוין לשימוש בפסטה, לחמים, בצק לפיצה או לפאי, עוגיות ומיני מאפים.

קמח טף מלא 100%

ערך תזונתי ל-100 גרם:

ערך קלורי 329 קק"ל

חלבונים 9.15 גרם
פחמימות 74.9 גרם

מתוכן סוכרים 2.6 גרם

שומנים 3 גרם

חומצות שומן רוויות 0.8 גרם

חומצות שומן טראנס 0.5> גרם

כולסטרול 2> מ"ג

נתרן 8 מ"ג

סיבים תזונתיים 8.7 גרם

לחם טף

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה