קלאב סנדוויץ' מקמח לחם מלא, עם רוסטביף וריבת שרי

תומר בלס, הלחם של תומר
ללחם

1 ק"ג (כ-7 כוסות) קמח לחם מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

400 גרם (2 כוסות) מחמצת מלאה

30 גרם (1.5 כפות) מלח

720-680 מ"ל (3-2+3/4 כוסות) מים

לכריך של גיבורים

לחם מקמח לחם מלא 100%

מיונז ביתי

חרדל

רוסטביף

ריבת שרי

בזיליקום

אבוקדו

לימון

ווסאבי

בצל מטוגן

אשכולית אדומה

שמן זית

ביצת עין

אופן ההכנה

לחם שאור

מערבבים את הקמח עם המחמצת והמים עד שהחומרים מתאחדים.

מוסיפים את המלח, ולשים במיקסר במהירות איטית בין 5-4 דקות וביד בין 9-7 דקות עד לגמישות קלה של הבצק.

מניחים לתפיחה ראשונה בין 10-8 שעות, מחלקים ל-2 חלקים ומעצבים לכיכרות (כ-1,100 גרם לכיכר). מניחים לתפיחה שנייה בין 7-6 שעות.

מחממים תנור עם קערת מים ל-230 מעלות, מכניסים לאפייה ב-210 מעלות. לאחר 10 דקות מוציאים את קערת המים וממשיכים לאפות עוד 15 דקות (סה"כ 25 דקות ב-210 מעלות).

הופכים את הכיכרות וממשיכים לאפות עוד 40-35 דקות ב-170 מעלות.

כריך

מחכים שהלחם יצטנן ורק אז פורסים לפרוסות בעובי הרצוי.

מורחים מיונז ביתי וחרדל על פרוסת הלחם.

מניחים פרוסות רוסטביף ומעליהן ריבת שרי ורצועות בזיליקום.

מעל הריבה מניחים פרוסות דקות של אבוקדו, מתובלות בלימון וסוגרים עם פרוסת לחם שנייה.

מורחים שכבה דקה דקה של ממרח ווסאבי ומעליו מניחים רצועות בצל מטוגנות.

בקערה נפרדת מערבבים רוקט עם קוביות אשכולית אדומה ומתבלים במעט שמן זית.

מניחים מעל רצועות הבצל ומסיימים עם עוד פרוסת רוסטביף.

מטגנים ביצת עין, מניחים בעדינות מעל הרוסטביף ומכסים בפרוסת לחם שלישית.

מהדקים בעדינות ונותנים לחלמון לטפטף מטה...

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

כריכים

כריכים

צילום: איתיאל ציון