לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

מלוחים

מלוחים

קיש ריקוטה ותרד

שף רמי סויסה

אפייה: תבנית קיש 26 מסולסלת, תנור מחומם ל-170 מעלות, 35-30 דקות

לבצק

350 גר' (2.5 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
150 גר' קמח חיטה מלא ( 1 כוס + 2 כפות) מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
10 גר' אבקת אפיה (1 כפית גדושה / 1 שקית)
150 מ"ל שמן זית עדין (3/4 כוס)
200 מ"ל חלב / מים 
2 כפות מרח פסטו / עגבניות מיובשות מוכן (לא חובה)

למלית

400 גר' תרד טרי, חלוט במים רותחים, סחוט היטב וקצוץ
50 גר' חמאה
200 גר' בצל לבן / סגול, פרוס
200 גר' גבינת ריקוטה
7 ביצים L
63 גר' (1/2 כוס) קמח חיטה מלא מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
180 מ"ל (3/4 כוס) שמנת לבישול
1 ביצה טרופה (להברשה)

אופן ההכנה

לשים את כל החומרי יחד בקערת מיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת בצק רך אך לא חלק. יוצרים כדור, עוטפים בנילון נצמד ומניחים במקרר 10 דק' למנוחה.
מרדדים את הבצק לעובי של כ- 1/2 ס"מ ומתאימים לתבנית המקומחת.
מניחים בצד להכנת המלית.
ממיסים את החמאה במחבת כבדה, מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש בינונית עד לקבלת גוון זהוב.
מוסיפים את התרד ומטגנים עוד כ-5 דק'. מורידים מהאש.

מעבירים לקערה ונותנים ומקררים כ-10 דק'.
מוסיפים את גבינת הריקוטה, מערבבים קלות ומניחים בתבנית הפאי המוכנה.
מערבבים היטב בקערה נפרדת ביצים, קמח ושמנת. יוצקים מעל תערובת הריקוטה.
מברישים את שולי הקיש בביצה טרופה. אופים 35-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות או עד שסכין שהוחדרה במרכז יוצאת כמעט יבשה.