קטאייף במילוי ריקוטה ודובדבני אמרנה

קרן ואיציק קדוש

טיגון: מחבת חמה

לבלילה

2 כוסות חלב
2 כוסות מים
5 גרם שמרים טריים
10 גרם אבקת אפייה
כפית מלח
3 כפות סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
2 כוסות קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
1 כוס סולת חיטה מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
חמאה

למלית

300 גרם ריקוטה פרסקה
דובדבני אמרנה

לסירופ סוכר

200 גרם (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

120 מ"ל (1/2 כוס) מים

לקישוט

פיסטוקים ירוקים

אופן‭ ‬ההכנה

מרתיחים את מרכיבי הסירופ ומניחים בצד להתקררות.
מערבבים את כל מרכיבי הבלילה בקערה יחד וטוחנים בבלנדר מוט כדי שלא יהיו גושים של קמח.
מעבירים את הבלילה לכד מזיגה ומניחים לחצי שעה בחוץ לתסוס מעט.

במחבת חמה בלי שמן יוצקים כרבע מצקת של בלילה ונותנים לה לבעבע.

כשכל הבועות מתייבשות מוציאים מהמחבת בלי להפוך לצד השני.

רצוי לכסות עם מגבת את הקטאייף המטוגן כדי שלא יתייבש לפני הקיפול.

מקפלים בעדינות את העיגול לחצי. רבע ממנו לוחצים כך שייסגר טוב.

את החלל שנוצר ממלאים בגבינת הריקוטה והדובדבנים וסוגרים את הרבע השני.

משמנים מחבת בכמות נדיבה של חמאה ואז מטגנים עד להזהבה.

מפזרים מעל פיסטוקים קצוצים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

מיוחדים

מיוחדים

צילום: שניר (סופגי) גואטה