מאפינס אנגלי

רונית טברון

טיגון: מחבת חמה

לבלילה

4 כוסות קמח לחם לבן מועשר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

1.5 כוסות חלב פושר

1.5 כפיות שמרים יבשים

2 כפות סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

2 כפות חמאה מומסת

1 כפית מלח

כ-4 כפות סולת מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

אופן‭ ‬ההכנה

מערבבים את השמרים, החלב והסוכר כ-10 דקות עד לתסיסת השמרים.

בקערת מיקסר עם וו לישה מאחדים את הקמח, המלח והחמאה יחד עם השמרים והנוזלים שהתססנו. לשים במהירות בינונית כ-10-8 דקות.

לשים ידנית כ-7-5 דקות. במידה והבצק דביק מוסיפים מעט קמח עד שמתקבל כדור בצק אחיד, מבריק, אלסטי ולא דביק.

מניחים את כדור הבצק בקערה משומנת להתפחה כשעה (או עד שהבצק מכפיל את נפחו).

לאחר ההתפחה, מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 ס"מ.

קורצים בעזרת תבנית עגולה לחיתוך בצק (או כוס בקוטר תואם) עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ. חוזרים על התהליך עד שמתקבלים כ-18-16 עיגולי בצק בעובי 2 ס"מ וקוטר של 8 ס”מ.

מניחים את עיגולי הבצק על תבנית אפייה שפוזרו עליה כ-2 כפות סולת.

מפזרים  את יתרת הסולת בצורה אחידה על העיגולים.

מכסים את התבנית בתבנית זהה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

מחממים מחבת (עדיף מברזל יצוק) על להבה בינונית, משמנים קלות בעזרת נייר סופג, ואופים את המאפינס בדבוקות של כ-6-5 יחידות למשך כ-6-5 דקות.

בודקים שהתחתית משחימה ולא נשרפת, במידת הצורך מנמיכים להבה.

בעזרת תַּרְוָד לוחצים את המאפינס קלות כלפי תחתית המחבת כדי לצמצם את נפחו. הופכים את המאפינס ואופים 6-5 דקות את צדו השני. מקררים על רשת צינון.

לאחר שהמאפינס התקררו קלות, חותכים לחצי ואוכלים פושר או מכינים מהם טוסט שווה.

 

ניתן להקפיא את המאפינס. מומלץ לחתוך לשניים לפני ההקפאה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

מיוחדים

מיוחדים

צילום: רונית טברון