קדאיף עגבניות מיובשות וגבינת עיזים

שף רמי סויסה

5 מנות

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, 10 דקות

חומרים

500 גרם שערות קדאיף
1/2 כוס שמן
100 גרם גבינת ריקוטה
4 פטריות פורטבלו צלויות וחתוכות לרצועות
2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
100 גרם ממרח עגבניות מיובשות
100 גרם צנוברים קלויים
מלח
פלפל שחור גרוס
1 גליל גבינת עיזים פרוס

אופן‭ ‬ההכנה‭

בוזקים שמן על שערות הקדאיף ומערבבים קלות לעטיפת השערות בשמן.
מרפדים תבניות פאי אישיות בחצי מכמות שערות הקדאיף.
מערבבים בקערה גבינת ריקוטה, פטריות, פלפלים, עגבניות מיובשות וצנוברים.
מתבלים במלח ופלפל שחור ומניחים על הקדאיף.
מניחים פרוסות גבינת עיזים ומפזרים צנוברים.
מכסים בשכבה נוספת של קדאיף ומהדקים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 10 דקות או עד שהמאפה מקבל צבע חום זהב. מגישים חם.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שבועות

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים