פרופיטרולים – פחזניות ממולאות גלידה וקרם שוקולד

אלון שבו

אפייה: תנור מחומם ל-170 מעלות טורבו, 12-10 דקות

לקראמבל

90 גרם קמח לבן בהיר או קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
90 גרם סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
70 גרם חמאה

לבצק רבוך

125 מ"ל חלב 3%
125 מ"ל מים
100 גרם חמאה
15גרם סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
5 גרם מלח דק
150 גרם קמח לבן בהיר או קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
200 גרם ביצים

לרוטב שוקולד

100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שמנת מתוקה 38%

אופן ההכנה

מכינים את בצק הקראמבל: 

מערבלים את כל החומרים ליצירת בצק.
מאחדים את הבצק ומרדדים אותו בין 2 ניירות אפייה לעובי 2-1 מ"מ.
קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ ומעבירים להקפאה למשך כ-20 דקות או עד להתמצקות הבצק. משאירים בהקפאה עד לשימוש.

מכינים את הבצק הרבוך:

מכניסים לסיר חלב, מים, חמאה, סוכר ומלח ומביאים לרתיחה. מקפידים שהחמאה תימס לפני שהנוזלים יגיעו לרתיחה בעזרת ערבוב התערובת.
לאחר הרתיחה מורידים את הסיר מהאש ובבת אחת מכניסים את כל כמות הקמח. מערבבים מיד בעזרת כף עץ או מרית יציבה ליצירת בצק ראשוני.
מחזירים את הסיר לאש בינונית ומבשלים את הבצק תוך כדי בחישה מתמדת במשך חצי דקה-דקה, ועד ליצירת בצק אחיד והיווצרות של קרום דקיק על דפנות הסיר (הדבר מעיד על התייבשות מספיקה של הבצק).
מורידים את הסיר מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה. מערבלים ומקררים את הבצק כ-5 דקות במהירות נמוכה של המיקסר עד לטמפ' בה ניתן לגעת בבצק עם היד (והוא לא יהיה חם מדי למגע. הדבר מעיד על כך שטמפרטורת הבצק לא חמה מדי עבור הכנסת הביצים בשלב הבא).
מוסיפים את הביצים באופן הדרגתי-אחת אחת. לאחר מכן מבצעים בדיקה שמטרתה לזהות אם הוכנסו מספיק ביצים לתערובת (בשלב הזה יש שאיפה להימנע מהכנסת כמות יתר של ביצים, אחרת הבצק יהיה בעל מרקם נוזלי וצורת הזילוף לא תישמר). בבדיקה יוצרים מעין שביל עמוק בתוך הבצק שבקערה- אם בבצק יהיו מספיק ביצים, השביל ייסגר תוך שנייה אחת או שתיים. אם השביל לא נסגר יש להוסיף לבצק עוד רבע ביצה (כלומר לטרוף ביצה ולהוסיף לבצק רבע ממנה) ולחזור על התהליך.
מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 10-8 מ"מ ומזלפים עיגולים אחידים בקוטר 5 ס"מ.
מחלצים את דסקיות בצק הקראמבל מהמקפיא ומניחים על גבי זילופי הבצק.
אופים את הפחזניות למשך כ-30-25 דקות. הפחזניות מוכנות כאשר הן שחומות מכל צדדיהן והכי חשוב- שחומות בתחתית. אם הפחזניות אינן שחומות בתחתית הן עלולות לצנוח ובמקרה כזה צריך להחזיר אותן מיד לכמה דקות נוספות באפייה.

מכינים את רוטב השוקולד:

מרתיחים שמנת מתוקה בסיר, במקביל מניחים שוקולד מריר בקערה בינונית. יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד, ממתינים דקה להמסת השוקולד ומערבבים היטב עד ליצירת תערובת אחידה.

מרכיבים את הקינוח:

פורסים את הפחזניות. מניחים על החלק התחתון כדור גלידה ומכסים עם החלק העליון.
מוזגים רוטב שוקולד על הפחזנית ומגישים מיד.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

מיוחדים

מיוחדים

צילום: אפיק גבאי​