פלאפל בפיתה ישראלית

12 פיתות רגילות או 24 פיתות קטנות

אפייה: תנור מחומם ל-230 מעלות, 5 דקות

לפיתה‭

770 גרם (5.5 כוסות) קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כף + 1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 כפיות מלח
480 מ"ל (2 כוסות) מים חמימים

לפלאפל

500 גרם גרגירי חומוס שהושרו 24 שעות במים לפחות (רצוי להחליף את המים לפחות פעמיים במהלך ההשריה).
3 בצלים בינוניים, חתוכים לרבעים
3 שיני שום
1 צרור כוסברה
מלח
פלפל שחור
בהרט
כמון
אגוז מוסקט
6 גרם אבקת אפייה
1 כף קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

אופן‭ ‬ההכנה‭

שמים קמח, שמרים, סוכר ומים בקערת מיקסר.
לשִׁים במהירות נמוכה עם וו לישה 1 דקה לאיחוד החומרים.
מוסיפים את המלח ומגבירים את מהירות המיקסר לבינונית. ממשיכים ללוש 5-7 דק', עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים (או ל-24 פיתות קטנות) ומעצבים כל חלק לכדור חלק. מניחים את הכדורים על נייר אפייה משומן, משמנים קלות את הכדורים ומכסים במגבת לחה.
מרדדים כל עיגול לדסקית שטוחה. מניחים את הפיתה השטוחה על משטח מקומח קלות ומכסים במגבת חדשה יבשה כדי למנוע התייבשות. מניחים במקום חמים למנוחה כ-45 דק'. מחממים תנור ל-230 מעלות. מניחים את הפיתות על אבן שמוט או על תבנית חמה ואופים כ-5 דק' עד שהתחתית זהובה והפיתה התנפחה. מוציאים מהתנור ומיד מכסים במגבת נקייה יבשה.

פלאפל

טוחנים את החומוס, הבצל, השום והכוסברה במטחנת מזון או מעבד מזון.
מוסיפים את התבלינים והקמח.
יוצרים כדורים בעזרת מכשיר להכנת כדורי פלאפל או בעזרת כף.
מטגנים בסיר עם שמן עמוק
מגישים חם בפיתה ישראלית טרייה עם סלט ירוק קצוץ מתובל בשמן זית והמון לימון.

מזלפים מעל טחינה טעימה וחוגגים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

יום העצמאות