פיתה ישראלית

פיתה מקמח כפרי במחבת או בתנור

16-14 פיתות במשקל 70-65 גרם

אפייה: תנור מחומם ל-225 מעלות

חומרים‭

560 גרם (4 כוסות) קמח חיטה כפרי בטחינה דקה במיוחד, הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
20 גרם (1 כף) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
240 מ"ל (1 כוס) מים
20 גרם (1 כף) מלח

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, הסוכר והשמרים.
מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק דביק.
מחליפים לוו לישה וממשיכים ללוש 1 דקה.
מוסיפים את המלח.
ממשיכים ללוש 5-4 דקות במהירות בינונית-גבוהה.
הבצק שיתקבל יהיה דביק אבל לא רטוב (אם דביק מדי ניתן להוסיף מעט קמח).
מעבירים את הבצק לקערה מקומחת. מקמחים מעט מעל ומכסים בניילון נצמד.
מניחים בצד לתפיחה במקום חמים במשך כ-1 שעה, עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.
מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות.
מקפלים 4 קיפולים ומחזירים בחזרה לקערה מקומחת. מכסים ומניחים בצד כ-40 דקות לתפיחה נוספת.
מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים לכדורים.
מניחים את הכדורים בצד ומכסים במגבת למנוחה של 10 דקות.
מעצבים כל כדור לפיתה על משטח מקומח (בעזרת הידיים או מערוך)
מחזירים אל מתחת למגבת ומשאירים למנוחה של 15 דקות.
מחממים מחבת טפלון עם מכסה על אש גבוהה.
מניחים פיתה על המחבת הלוהטת, מכסים ומנמיכים את האש.
צורבים כ-2 דקות והופכים. מוציאים מהמחבת ועוטפים במגבת לשמירה על הלחות.
מגביהים את האש ושוב חוזרים על התהליך.
ניתן לאפות בתנור שחומם מראש ל-225 מעלות על אבן שמוט או תבנית הפוכה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

יום העצמאות