פיתות בריאות

12 פיתות

אפייה: תנור מחומם ל-200 מעלות, כ-3 דקות

חומרים‭

125 גרם (1 כוס) קמח מלא מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
20 גרם סובין חיטה (לא חובה)
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
20 גרם (1 כף) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
300 מ"ל (1+1/4 כוסות) מים
1 כף מלח

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים את שני סוגי הקמחים, הסובין, השמרים והסוכר בקערה של מיקסר, עם וו לישה.
מוסיפים שמן זית ומים ולשים כ-3 דק' במהירות בינונית.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות גבוהה כ–6 דק' עד לקבלת בצק דביק מעט ורך.
מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה כ-1 שעה, או עד להכפלת הנפח.
לאחר שעה, מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות, טופחים להוצאת האוויר, לשים מעט את הבצק, ומחזירים לקערה להתפחה נוספת, כ–30 דקות.
מוציאים שוב את הבצק. מחלקים ל-12 חלקים, מגלגלים כל יחידה לכדור, מניחים על מגש מקומח קלות ומכסים במגבת נקייה. מניחים בצד שוב ל-30 דקות.
מחממים תנור ל-200 מעלות. אם יש אבן שמוט מניחים בתנור ומחממים יחד. אם אין אבן ניתן להכניס תבנית אפייה הפוכה ולחמם עם התנור.
מוציאים כדור בצק מתחת למגבת, מרדדים לעיגול עם מערוך, מחזירים אל מתחת למגבת וממשיכים הלאה לכדור הבא.
עכשיו אפשר להתחיל לאפות. מפזרים על האבן או התבנית מעט קמח תירס או קמח רגיל. מניחים 2-3 פיתות וסוגרים את דלת התנור. מחכים 40-30 שניות עד שהפיתה תתנפח, אופים כ-1 דקה, הופכים את הפיתות, אופים עוד כ-45 שניות ומוציאים. מניחים בתבנית נקייה ומכסים במגבת לחה מעט. חוזרים על התהליך עם כל הפיתות.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

יום העצמאות