פיצה סביח

שמרית הילל

אפייה: תנור מחומם ל-200 מעלות עד השחמה

לבצק

500 גרם קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
1 כף שמרים יבשים
2 חלמונים
30 גרם סוכר מתוצרת
1 כף שטוחה מלח
300-250 גרם מים
חלמון ביצה טרוף להברשה

למילוי

טחינה מוכנה
2 חצילים
2-3 ביצים קשות
3 תפוחי אדמה מבושלים
100 גרם גבינה בולגרית
מלח
פלפל
1 כף שטוחה תערובת תיבול לתפוחי אדמה

להגשה

טחינה
עמבה
חריף שאוהבים

אופן‭ ‬ההכנה

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים יחד את הקמח, השמרים והסוכר, ומערבבים יחד כדקה.
מוסיפים את החלמונים ואת המים בהדרגה עד לקבלת בצק לא דביק.
אחרי שתי דקות מוסיפים את המלח ומעבדים כעשר דקות לבצק אחיד.
מניחים להכפלת נפח בקערה משומנת מעט, מכוסה בניילון נצמד.


פורסים את החצילים, מניחים על נייר אפייה ומורחים עליהם שמן זית. אופים בתנור עד לקבלת צבע שזוף. אפשר גם לטגן אותם בשמן זית.
מגררים את הביצים, תפוחי האדמה והגבינה לתוך קערה גדולה ויוצרים תערובת.

 

מקמחים משטח עבודה, פותחים עיגול בצק דק ומורחים טחינה, מניחים את פרוסות החציל השזופות וחלק מהתערובת. מרדדים עוד עיגול ומניחים מעל. מהדקים את הקצוות מסביב באצבעות ובמזלג.
מורחים את הבצק מלמעלה בחלבון ביצה טרוף עם מעט מלח.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות בתנור עד השחמה או עשר דקות במכשיר Pizza Maker.
מגישים עם טחינה, עמבה, חריף ומה שאוהבים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

מיוחדים

מיוחדים

צילום: מנחם גרייבסקי