פיצה ביאנקה - פיצה לבנה מהירה עם נקטרינות ובוראטה

הילה יבניאלי-בוכריס ושף רמי סויסה

אפייה: תנור מחומם ל-240 מעלות, אבן שמוט / תבנית אפייה הפוכה

לבצק

650 גרם (3.5 כוסות) קמח פיצה נאפולי טיפו 00 מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

350 גרם (2 כוסות) סמולינה דורום איטלקית טופ ג'יאלה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

30 גרם (3 כפות) שמרים יבשים

10 גרם (1 כף) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

60 מ"ל (4 כפות) שמן זית

750 מ"ל (3+1/8 כוסות) מים

10 גרם (1/2 כף) מלח

סמולינה דורום איטלקית מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י לפיזור מתחת לפיצה

לתוספות

שמן זית

מוצרלה מגורדת של משק יעקבס

רוזמרין טרי

נקטרינות צלויות

מיקרו נבטים

בוראטה מוצרלה של משק יעקבס

דבש

אופן‭ ‬ההכנה‭

מכניסים את כל החומרים מלבד המלח לקערה ולשים במשך כ-4 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-5 דקות לקבלת בצק חלק, רך ומעט דביק.

מניחים בקערה מקומחת קלות להתפחה במשך כשעה או עד להכפלת הנפח.

לשים שוב כ-1 דקה. מחלקים לכדורים במשקל 200-100 גרם, תלוי בגודל הפיצה הרצויה. מכדררים כדורים ומניחים על מגש מקומח, מכסים ומניחים בצד להתפחה במשך כחצי שעה.

מרדדים כל כדור לפיצה, מזלפים שמן זית ומפזרים מעל את התוספות.

אופים בתנור שחומם מראש ל-240 מעלות.

מוציאים מהתנור, מורחים שמן זית בשולי הפיצה ומגישים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שמרים

שמרים

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים