גוז'רים צרפתיים עם טוויסט

מעיין סימן טוב

אפייה: תנור מחומם מראש ל-200 מעלות טורבו, 20-15 דקות

חומרים‬

150 גרם (1 כוס + 1 כף שטוחה) קמח לחם לבן מועשר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
12 גרם (1 כף) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
6 גרם (1 כפית) מלח
100 גרם חמאה
250 מ"ל חלב
4 ביצים טרופות בגודל L לארג' (+ 1 חלמון, לא בטוח שנצטרך להוסיף)
100 גרם גבינת גרוייר, מגורדת דק
גרגרי חרדל שחור (אופציונלי אבל מומלץ מאוד) 

אופן‭ ‬ההכנה‭

מנפים לקערה קמח לחם, סוכר ומלח.
בסיר בינוני מחממים על להבה נמוכה חלב וחמאה, עד שהחמאה נמסה. מגבירים את הלהבה לגבוהה ומביאים לרתיחה מלאה.
שופכים פנימה בבת אחת את הקמח ומערבבים היטב בעזרת כף עץ עד שמתקבל בצק אחיד, מבריק, שנפרד מדפנות הסיר.
מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים עד שכשנוגעים בתחתית הקערה הקערה בטמפ' החדר. 
מוסיפים את הביצים למיקסר בהדרגה, כל פעם ביצה אחת, מערבבים כל פעם אחרי כל ביצה להטמעה מלאה.
טורפים במרץ אחרי שכל הביצים הוספו לקבלת עיסה חלקה. עושים את מבחן האצבע. צובטים מהעיסה עם 2 אצבעות. מפרידים לאט לאט את האצבעות – אם העיסה נקרעת, צריכים להוסיף עוד חלמון. אם העיסה נמתחת כמו מסטיק - העיסה מוכנה.

מערבבים פנימה את הגבינה המגורדת.
מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן גדול.
מזלפים עיגולים בקוטר הרצוי בתבנית מרופדת בנייר פרגמנט. מפזרים מעל זרעי חרדל.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות טורבו.

חשוב מאוד!!! לא פותחים את התנור ב-15 הדקות הראשונות.
אופים עד שמתקבל גוון חום זהוב.
הגוז'רים מוכנים כאשר מחזיקים ביד והם קלים.
מקררים.
ניתן לאכול ריקים, למלא בגבינות שונות, סביצ'ה דגים או כל דבר שעולה על רוחכם.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שבועות

צילום: מנחם גרייבסקי