עוגת תפוחים ומרנג מקמח חיטה 70% מנופה

קרן אגם, נשואה למאפייה

אפייה: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, תנור מחומם ל-180 מעלות

לבצק‭

6 ביצים בגודל L
1 כוס (200 גר) סוכר לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

כפית חומץ בלסמי איכותי
כוס ושליש קמח חיטה 70% מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
1 כפית אבקת אפייה
3 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לקוביות קטנות

למרנג

4 חלבונים מביצים בגודל L
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

לעיטור

אבקת סוכר

אופן‭ ‬ההכנה‭

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
בקערת המיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצים וסוכר למשך 10-8 דקות עד שמתקבלת בלילה תפוחה וגבוהה.

מוסיפים חומץ בלסמי ומערבבים מעט.
מערבבים בקערה נפרדת קמח ואבקת אפייה.
מוסיפים את הקמח לתוך קערת הביצים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
מוציאים כוס מקוביות התפוחים ושומרים בצד.
את שאר התפוחים מעבירים לבלילת העוגה ומערבבים בעדינות.
מעבירים את הבלילה לתבנית, ומסדרים מעל את יתרת התפוחים ששמרנו בצד.
אופים כ-30 דקות עד שהעוגה משחימה מעט והבלילה התייצבה.

 

בינתיים מכינים את המרנג:

מקציפים חלבונים במהירות בינונית-גבוהה בקערת מיקסר נקייה.
כשמתחילות להיווצר בועות קטנות מגבירים את המהירות ובהדרגה מוסיפים את הסוכר.
מקציפים עד שמתקבל קצף מבריק ויציב.
לאחר 30 דקות מוציאים את תבנית העוגה מהתנור ומורחים את שכבת המרנג מעל העוגה, כך שהמרנג מכסה את כל שטח העוגה העליון.
אין צורך ליישר, אפשרו למרנג להישאר בצורתו ה"מבולגנת".
אופים כ-20 דקות נוספות עד שהמרנג מקבל צבע שחום יפה.
מוציאים, מצננים ומגישים.

צילום:​ איל קרן

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ט