עוגת תפוזים מנצחת

שף קונדיטורית נעה עינת

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, תבנית בקוטר 24 ס"מ

חומרים

4 חלמונים

3/4 כוס סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

3/4 כוס שמן קנולה

גרידה מ-2 תפוזים

1 כוס מיץ תפוזים

2 כוסות קמח חיטה לבן בהיר או קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

1 שקית אבקת אפייה

4 חלבונים

1/4 כוס סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

אבקת סוכר לקישוט

אופן‭ ‬ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מקציפים חלבונים עם סוכר עד לקצף לבן ויפה. מעבירים לקערה נקייה.

בקערת המיקסר מקציפים את החלמונים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקצף צהוב ותפוח.

לאחר קבלת קצף מוסיפים את השמן, גרידת התפוזים ומיץ התפוזים לאט לאט למיקסר.

מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים ערבוב מינימלי.

מקפלים עם החלבונים בעדינות עד למסה אחידה.

מעבירים לתבנית משומנת ואופים במשך 40-30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

מצננים את העוגה לחלוטין, הופכים ובוזקים אבקת סוכר.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגות

עוגות