עוגת תותים עם קרם גבינת שמנת ולימון

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, תבנית מלבנית 23x33 ס״מ

חומרים לעוגה

240 גרם חמאה רכה

400 גרם (2 כוסות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

2 ביצים L

2 כפות מיץ לימון טרי

1 כף תמצית וניל

350 גרם (2.5 כוסות) קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

2 כפות אבקת ג'לי בטעם תות

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

240 מ"ל (1 כוס) רִוְיוֹן, מנוער היטב

100 גרם (2/3 כוס) תותים, קצוצים

חומרים לקרם

225 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר

135 גרם (2/3 כוס) סוכר

100 גרם תותים, קצוצים

300 מ"ל (1.5 כוסות) שמנת מתוקה

3 כפות מיץ לימון טרי

חצאי תותים לקישוט

אופן ההכנה

מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט. דואגים להשאיר שוליים ארוכים של נייר, כדי שיהיה קל להוציא את העוגה מהתבנית לאחר האפייה.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים חמאה מס' שניות עד להתרככות. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב 4-5 דק' עד לקבלת תערובת אוורירית.

מוסיפים את הביצים, אחת אחת, מערבבים היטב אחרי כל ביצה, עד להיטמעות. מוסיפים את מיץ הלימון ואת תמצית הווניל.

בקערה בינונית מערבבים את הקמח, אבקת הג'לי, אבקת סודה לשתייה ומלח.

מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה לסירוגין עם הרִוְיוֹן (מתחילים ומסיימים עם הקמח). מערבבים רק עד לאיחוד.

מוסיפים את התותים פנימה בקיפול עדין.

יוצקים את התערובת לתבנית המרופדת ואופים 40-30 דק' או עד אשר קיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.

מקררים לגמרי. מוציאים את העוגה מהתבנית בעזרת שולי נייר האפייה שהשארנו.

אופן הכנת הקרם

מערבבים בקערה את גבינת השמנת עם 1/3 כוס סוכר (68 גרם), עד לקבלת תערובת חלקה. מקפלים פנימה את התותים.

בקערת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה ומיץ הלימון עד לקבלת קצף.

ממשיכים להקציף במהירות בינונית ומוסיפים את 1/3 כוס הסוכר שנותרה. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.

מקפלים חצי מתערובת הקצפת אל תערובת הגבינה, רק עד לאיחוד.

מקפלים אל התערובת את חציה השני של הקצפת.

מורחים מעל העוגה הקרה.

מקשטים בחצאי תותים ומגישים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגות

עוגות