עוגת שמרים קינמון מקמח כוסמין לבן 

2 תבניות אינגליש קייק

אפייה: תנור מחומם ל-170 מעלות

לבצק

560 גרם (4 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1+1/2 כפות שמרים יבשים

300 מ"ל (1+1/4 כוסות) מים פושרים

100 גרם (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

100 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה

למלית (כמות לכדור אחד)

100 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה

100 גרם (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

2 כפיות גדושות קינמון

אופן‭ ‬ההכנה‭

שמים בקערת המיקסר קמח, שמרים, מים וסוכר ומתחילים ללוש. לקראת סוף הלישה מוסיפים את השמן ולשים היטב לקבלת עיסה אחידה ורכה. 

מכסים במגבת ומניחים להתפחה כחצי שעה.

מחלקים את הבצק ל-2 כדורים שווים. מקמחים היטב את משטח העבודה ומרדדים כל כדור לעלה מלבני דק.

מורחים שכבה אחידה של מילוי על העלה. 

חותכים את העלה ל-6 רצועות שוות ומניחים אותן אחת ע"ג השנייה. חותכים את ערימת הרצועות ל-6 ריבועים שווים ומניחים בתבנית כשהם עומדים על צידם.

אופים בחום של 170 מעלות עד שהעוגה משחימה לגמרי.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שמרים

שמרים

צילום: מנחם גרייבסקי