עוגת שיש מקמח כוסמין לבן

אפייה: תבנית עגולה קפיץ מספר 24 משומנת או 2 תבניות אינגליש קייק. תנור מחומם ל-175 מעלות, 30 דקות

חומרים

400 גרם (2 כוסות) סוכר לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
4 ביצים מופרדות

240 מ"ל (1 כוס) מיץ תפוזים

200 מ"ל (1 כוס) שמן

350 גרם (2.5 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

10 גרם אבקת אפייה

45 גרם (3 כפות) קקאו

15 מ"ל רום או יין מתוק

אופן‭ ‬ההכנה

מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר אחת.
מערבבים בקערה את יתרת הסוכר, חלמונים, שמן, מיץ תפוזים, קמח ואבקת אפייה, עד לאיחוד.
מחלקים את הבלילה ל-2 חלקים, מוסיפים את הקקאו והרום לאחד מהם ובוחשים.
יוצקים לתבנית 24 משומנת את 2 הבלילות אחת על השנייה ומערבבים קלות בעזרת קיסם.
אם רוצים, אפשר לפזר למעלה שוקולדצ'יפס לבן / מריר.
אופים בתנור מחומם ל-175 מעלות במשך כ-30 דקות, או עד שהעוגה משחימה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגות

עוגות

צילום: בתשי כוחיי​