עוגת קסם שחור מקמח כוסמין לבן

אפייה: 2 תבניות אינגלישקייק, תנור מחומם ל-170 מעלות טורבו, כ-30 דקות

לעוגה

245 גרם (1+3/4 כוס) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

400 גרם (2 כוסות) סוכר לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

105 גרם (3/4 כוס) קקאו איכותי

1 כפית סודה לשתייה

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח

2 ביצים L

240 מ"ל (1 כוס) קפה חזק (או 2 כפיות נס קפה מומסות בכוס מים רותחים)

240 מ"ל (1 כוס) מים

100 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה

1 כפית תמצית וניל

אופן‭ ‬ההכנה

מערבבים את כל החומרים היבשים לתערובת אחידה וחלקה.

מוסיפים את כל החומרים הרטובים ומערבבים לבלילה אחידה וללא גושים.

אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי ומעט לח.

כשהעוגה מתקררת מפזרים מעל אבקת סוכר.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגות

עוגות

צילום: מנחם גרייבסקי