עוגת סולת בחושה

עוגת סולת בחושה

אפייה: תבנית אינגליש קייק 10x31 ס"מ, תנור מחומם ל-180 מעלות

חומרים

160 גר' (1 כוס) סולת חיטה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

120 גר' (1 כוס פחות 1 כף) קמח חיטה לבן בהיר או קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

190 גר' (1 כוס פחות חצי כף) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

200 מ"ל (3/4 כוס + 4 כפיות) מיץ תפוזים

100 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה

2 ביצים

1 שקית אבקת אפייה

ניתן להוסיף צימוקים או שוקולד צ'יפס

לסירופ

1 כוס סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 כוס מים

1 שקית אבקת סוכר וניל

אופן ההכנה

מערבבים יחד את כל החומרים עד לקבלת בלילה אחידה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להשחמה.

מרתיחים את כל חומרי הסירופ בסיר עד להמסת הסוכר.

שופכים על העוגה בעודה חמה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגות

עוגות

צילום: מנחם גרייבסקי