עוגת טירמיסו קפה ולימון (לא כ"כ קלאסית)

הילה יבניאלי-בוכריס ושף רמי סויסה

אפייה: תנור מחומם ל-170 מעלות, כ-12 דקות

לעוגה

4 ביצים L

1 כפית קפה נמס + 2 כפות מים חמים (מעורבבים להמסה)

1 כפית תמצית וניל

150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

105 גרם (3/4 כוס) כוסמין לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

לקרם מסקרפונה

6 חלמונים

200 גרם (1 כוס) סוכר לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

360 מ"ל (1.5 כוסות) שמנת מתוקה 38%

200 גרם גבינת מסקרפונה

להרטבת העוגה

150 מ"ל אספרסו חזק (או 150 מ"ל מים חמים + 2 כפות אבקת קפה)

50 מ"ל לימונצ'לו (אופציונלי אבל מומלץ)

1 כפית תמצית וניל

אופן‭ ‬ההכנה

עוגה

בקערת מיקסר נקייה ויבשה (חשוב), עם וו בלון מקציפים חלבונים וסוכר לקצף נוקשה.

מוסיפים את החלמונים עד שנבלעים לגמרי, מוסיפים את הקפה ואת תמצית הווניל.

מוציאים את הקערה מהמיקסר, מוסיפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והמלח. עם מרית מערבבים בעדינות את הקמח פנימה.

יוצקים את התערובת לתבנית התנור, מרופדת בנייר אפייה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-12 דקות או עד שהעוגה מזהיבה.

מוציאים מהתנור ומקררים.

קורצים עיגולים עם חותכן עגול או כוס בגודל הכוס שרוצים למלא.

מניחים בצד מכוסה במגבת עד לשימוש.

קרם מסקרפונה

בקערת מיקסר עם וו בלון, מקציפים חלמונים וסוכר עד לקבלת קצף בהיר.

מוסיפים את גבינת המסקרפונה. מערבבים בעדינות ומניחים בצד.

מקציפים שמנת לקצף יציב ומקפלים לתוך תערובת המסקרפונה.

מניחים במקרר עד לשימוש.

הרכבה

מערבבים את חומרי הרטבת העוגה יחדיו בקערה.

מוזגים מתערובת הגבינה לכוס הגשה יפה.

טובלים עיגול עוגה בנוזל ההרטבה ומניחים מעל הקרם.

יוצקים מעליו שכבה של תערובת הגבינה.

טובלים עיגול עוגה נוסף בנוזל ההרטבה ומניחים מעל.

יוצקים עוד שכבת גבינה.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד להגשה, לשעה אחת לפחות ועד יום אחד לפני.

לפני ההגשה מאבקים מלמעלה באבקת קקאו איכותית.

ניתן להכין את העוגה בתבנית אינגליש: במקום לקרוץ עיגולים מהעוגה חותכים את העוגה לפסים בגודל התבנית. ממלאים בשכבות באותה הדרך, מקררים, זורים קקאו ומגישים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגות

עוגות

צילום: מנחם גרייבסקי