עוגת קפה מקמח כוסמין מלא 100% עם ריבת תותים

עוגת‭ ‬היער השחור

אפייה: תבנית עגולה או רינג בקוטר 24-26, תנור מחומם ל-160 מעלות

חומרים

טורט שוקולד (בסיס)

6 ביצים מופרדות

400 גרם (2 כוסות) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

200 גרם שוקולד איכותי מומס

320 מ"ל (1/3+1 כוסות) מיץ תפוזים / מים / חלב

320 מ"ל (1/3+1 כוסות) שמן קנולה או זית עדין

420 גרם (3 כוסות) קמח תופח מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

60 גרם (4 כפות) קקאו הולנדי איכותי

מילוי

2 צנצנות דובדבנים חמוצים בסירופ

50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

30 מ"ל (2 כפות) ליקר דובדבנים (קירש)

750 מ"ל שמנת מתוקה 38%

50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 כפית תמצית וניל איכותית

קישוט

12 דובדבנים טריים או מסוכרים טבולים בשוקולד (אופציונאלי)

שבבי שוקולד

אופן ההכנה

הכנת העוגה

בקערת מיקסר עם וו בלון, מקציפים חלבונים וסוכר לקצף חזק, במשך כ-7 דק'.

מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים לפי הסדר:

6 חלמונים, שוקולד מומס, שמן, ומיץ תפוזים.

מוסיפים קמח תופח ומערבבים רק עד לאיחוד.

יוצקים לתבנית עגולה או רינג בקוטר 24-26 (תלוי בגובה העוגה שרוצים).

אופים כ-80 דקות ב-160 מעלות.

הכנת המילוי

מסננים היטב את הדובדבנים מהסירופ ומניחים בקערה בצד.

שומרים כ-3/4 מכמות הסירופ, מעבירים לסיר קטן. מוסיפים את הסוכר ואת ליקר הדובדבנים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שהסירופ הצטמצם לכ-1/4.

מניחים בצד לקירור.

בקערת מיקסר עם וו בלון, מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית- מהירה עד לקבלת קצפת במרקם אוורירי ויציב, שנשארת על המטרפה כשמרימים אותה ונשארים סימני מטרפה בקערה (להיזהר לא להקציף יותר מדי – שלא תקבלו חמאה).

הרכבת העוגה

מפרישים כ-1/4 כוס קצפת וממלאים בתוך שק זילוף עם צנתר פרח.

כשהעוגה מתקררת חותכים אותה ל-3 שכבות.

מניחם את החלק התחתון של העוגה על עיגול מקרטון (יעזור בשינוע / העברת העוגה לצלחת הגשה) ואז על מגש עגול או צלחת עבודה.

בעזרת מברשת, מרטיבים את העוגה עם סירופ הדובדבנים שהכנו (חשוב שהעוגה והסירופ יהיו קרים אחרת הקצפת תתפרק).

מורחים שכבה לא עבה מדי של קצפת על התחתית ומפזרים מעל 1/2 מכמות הדובדבנים.

מניחים מעל עוד שכבת עוגה, מרטיבים היטב בסירופ הדובדבנים ושוב מורחים קצפת ומפזרים מעל דובדבנים.

מניחים את החלק האחרון של העוגה ומרטיבים בסירופ דובדבנים.

מצפים את כל העוגה היטב בקצפת.

מצפים את דפנות העוגה בשבבי שוקולד.

יוצרים רוזטות של קצפת על העוגה, ועל כל רוזטה מניחים דובדבן טבול בשוקולד.

ממלאים את מרכז העוגה בשבבי שוקולד.

 

הצעת הגשה: ניתן להגיש את העוגה עם סירופ הדובדבנים שנותר בצד.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגות

עוגות