עוגת גזר אלוהית

שף קונדיטורית נעה עינת

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, אינגליש קייק גבוהה או 2 אינגליש נמוכות

חומרים

3 ביצים L

150 גרם שמן קנולה

125 גרם סוכר לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

100 גרם סוכר דמררה 

80 גרם שמנת חמוצה 

300 גרם גזר מגורד (בערך 3 יחידות) 

240 גרם קמח חיטה לבן בהיר או קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

10 גרם אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

כפית קינמון 

50 גרם אגוזים קצוצים - לא חובה

אופן‭ ‬ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים ביצים, סוכר לבן, סוכר דמררה, שמנת חמוצה ושמן קנולה עד לתערובת חלקה.

מוסיפים את הגזר ומערבבים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והסודה לשתייה וטורפים עד שאין גושים.

מעבירים לתבנית אינגלייש קייק משומנת היטב ומפזרים אגוזים קצוצים.

אופים את העוגה במשך 35-25 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

מצננים ונהנים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגות

עוגות