עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות

שף קונדיטורית נעה עינת

אפייה:  כ-30 עוגיות, 16-12 דקות, תנור מחומם ל-180 מעלות

לבצק

200 גרם חמאה רכה

150 גרם סוכר חום

2 ביצים

חצי כפית וניל

100 גרם סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

300 גרם קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

3/4 כפית אבקת סודה לשתייה

רבע כפית מלח

100 גרם שוקולד צ'יפס מריר

100 גרם שוקולד צ'יפס חלב

100 גרם שוקולד צ'יפס לבן

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים את החמאה ושני סוגי הסוכר במיקסר עם וו גיטרה.

כשהתערובת מתאחדת מוסיפים את הביצים והווניל.

מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח בקערה נפרדת, מוסיפים את הכול למיקסר ומערבבים במהירות איטית.

כשהתערובת מתאחדת מוסיפים את כל השוקולדים ומערבבים ערבוב קצר.

יוצרים עיגולים במרווחים גדולים (העוגיות משתטחות מאוד!) על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

אופים כ-16-12 דקות בהתאם לגודל העוגייה.

מצננים צינון מלא לפני שמרימים מהתבנית!

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגיות

עוגיות

צילום: מנחם גרייבסקי