עוגיות שוקולד מושלגות

אפייה: כ-60 עוגיות, תנור מחומם ל-200 מעלות, תבנית מרופדת בנייר אפייה

חומרים

140 גר' (1 כוס) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

200 גר' (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

70 גר' (1/2 כוס) קקאו

3 גר' (1 כפית) אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

60 גר' חמאה רכה

2 ביצים

32 גר' (4 כפות) אבקת סוכר + אבקת סוכר לגלגול העוגיות

אופן ההכנה

מערבבים בקערה בינונית קמח, סוכר, קקאו, אבקת אפייה ומלח.

בעזרת האצבעות מערבבים פנימה את החמאה.

מוסיפים את הביצים ומערבבים עד לקבלת בצק רך.

עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומקפיאים 10 דק' או עד שמתמצק.

בעזרת כפית או סקופ גלידה קפיצי (ליצירת עוגיות בגודל שווה. ניתן להשיג בחנויות שמתמחות באפייה), יוצרים כדורים שווים ומניחים על נייר אפייה.

בקערה קטנה ועמוקה שמים 2 כפות אבקת סוכר. מאבקים את הידיים באבקת סוכר. מגלגלים את הכדורים בידיים ליצירת כדורים יפים ומגלגלים אותם באבקת הסוכר. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של 5 ס"מ בין כל עוגייה.

אופים 10-8 דק' או עד שהעוגיות יציבות.

מקררים את העוגיות על רשת צינון.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגיות

עוגיות