עוגיות שוקולד מושלגות בטעם עדין של אוריאו

שף קונדיטורית נעה עינת

אפייה:  כ-30 עוגיות, 12-10 דקות, תנור מחומם ל-180 מעלות

לבצק

350 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

3 ביצים

80 גרם סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

70 גרם אבקת סוכר

60 גרם קקאו

4 עוגיות אוריאו קצוצות

10 גרם אבקת אפייה

150 גרם קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

כף קורנפלור

קורט מלח

לציפוי העוגיות

100 גרם אבקת סוכר

אופן‭ ‬ההכנה‭

מחממים תנור ל-180 מעלות.

ממיסים בבן מארי את השוקולד והחמאה.

מקציפים את הביצים, הסוכר, והמלח בקערת המיקסר עם וו בלון במשך 4 דקות עד קצף יציב.

מוסיפים את השוקולד ומקפלים עד שהתערובת כמעט אחידה.

מוסיפים את האבקות ומערבבים בעדינות. מוסיפים את האוריאו ומערבבים בעדינות, מעבירים למקפיא ל-10 דקות.

מגלגלים לצורת כדור ומצפים את העוגיה מכל הצדדים באבקת הסוכר.

אם התערובת מאוד דביקה מקמחים את הידיים עם אבקת סוכר.

טובלים באבקת סוכר 3 פעמים!

מסדרים את העוגיות על תבנית ומשאירים רווח של 4 ס"מ מסביב לכל עוגייה.

אופים במשך 12-10 דקות ומניחים לעוגיות להצטנן בחוץ לפני שטועמים, או שומרים בצנצנת אטומה.

שימו לב שהעוגיות יוצאות רכות ומאוד עדינות אחרי האפייה ולכן חשוב לתת להן להצטנן ולהתייצב.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגיות

עוגיות

צילום: מנחם גרייבסקי