עוגיות ריבה מקמח חיטה 70%

קרן ואיציק קדוש, קפה קדוש

אפייה: מס' העוגיות תלוי בגודל החותכן, 11 דקות, תנור מחומם ל-180 מעלות

לבצק

270 גרם חמאה

160 גרם (1+1/3 כוסות) אבקת סוכר

2 ביצים

500 גרם (3+2/3 כוסות) קמח חיטה 70% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
50 גרם אבקת שקדים
קורט מלח
4 גרם (1 כפית) אבקת אפייה

למילוי

ריבת פירות

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה, לתערובת תפוחה.
כשהתערובת תפוחה מוסיפים את הביצים בזו אחר זו עד להטמעה.

בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים.
מוסיפים מחצית מהחומרים היבשים אל התערובת התפוחה, מערבבים, מוסיפים את המחצית השנייה ומערבבים שוב. כלל חשוב בבצק פריך הוא להמעיט בלישה.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים.
מרדדים את הבצק ע"ג משטח מקומח קלות או בין שני ניירות אפייה מקומחים בעדינות,  עד לעובי של 4 מ"מ.
קורצים מהבצק המרודד עוגיות באיזו צורה שרוצים: עיגולים, פרחים, כוכבים או כל צורה אחרת.
במחצית מהעוגיות חורצים עיגול קטן במרכז (אלה יהיו העוגיות העליונות).
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים את כל העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 11 דקות.
מצננים.
במרכז כל עוגייה שלמה מזלפים ריבה. את העוגיות עם החור מפדרים באבקת סוכר.
מכסים את העוגיות עם הריבה בעוגיות עם אבקת הסוכר ומגישים ליד הקפה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגיות

עוגיות

צילום: שניר (סופגי) גואטה