עוגיות סנדביץ' חמאת בוטנים עם קמח דורום רימצ'ינטה

ליאורוש (ליאור משיח)

אפייה: 18 עוגיות (9 סנדביצ'ים), 10 דקות, תנור מחומם ל-180 מעלות

חומרים לבצק

60 גר' חמאה רכה בטמפ' חדר
1/2 כפית מלח דק
1/2 כוס (120 גר') חמאת בוטנים חלקה
1/4 כוס (85 גר') סירופ מייפל אמיתי
1 כוס (120 גר') קמח דורום איטלקי בטחינה דקה (רימצ'ינטה) מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1/4 כפית אבקת אפייה

למילוי

חמאת בוטנים חלקה או קראנצ’ית, ריבה

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים במיקסר עם וו גיטרה או בקערה עם לקקן את החמאה, המלח, חמאת הבוטנים וסירופ המייפל עד לקבלת תערובת חלקה.

בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה.

מוסיפים את תערובת היבשים אל קערת המיקסר ומערבבים במהירות איטית עד שנוצר בצק.

מוציאים את הבצק מהקערה ובידיים, מחלקים ל-18 חתיכות שוות, בגודל של כדור פינג פונג בערך.

מכדררים כל חתיכה לכדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

לאחר הכדרור, מועכים כל כדור לעיגולים בעובי של כ-1 ס”מ, בקוטר דומה. מניחים סביב כל עוגייה מיקד עוגיות (חותכן עגול, או אפילו כוס רחבה) ומסובבים קלות סביבה בעדינות, כך שהבצק מתרגל לצורה העגולה בקוטר הרצוי.

בעזרת מזלג, יוצרים הטבעה לאורך ולרוחב, כך מקבלים את הדוגמא ה"משובצת".

מעבירים את העוגיות למקרר או למקפיא לפחות ל-10 דקות.

מחוררים את מרכז מחצית מהעוגיות בעזרת חותכנים קטנים או עם חלקו הצר של צנתר. הן יהיו חלקה העליון של עוגיית הסנדביץ'.

מסדרים את העוגיות על תבנית ברווחים של לפחות 3 ס”מ ומחזירים למקרר עד האפייה.

מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.

אופים את העוגיות במשך 5 דקות, מסובבים את המגש ואופים 5 דקות נוספות. כשהמטבח מתמלא בריח נהדר, העוגיות משחימות מעט ומתחילות לתפוח, מוציאים אותן מהתנור ומניחים להן להתקרר לחלוטין.

משחררים את העוגיות מהתבנית, מחלקים לזוגות בקוטר שווה.

מורחים כפית חמאת בוטנים חלקה או ריבה על חצי מכל עוגית סנדביץ' וסוגרים אותה בעדינות.

אוכלים מיד או שומרים בכלי אטום.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגיות

עוגיות

צילום: ליאור משיח, עדי שילון​