עוגיות חורסאן עם שוקולד לבן ואגוזי מקדמיה

ליאורוש (ליאור משיח)

אפייה: 18 עוגיות, 12 דקות, תנור מחומם ל-180 מעלות

חומרים לבצק

230 גר' חמאה רכה בטמפ' החדר או חמאה חומה 
350 גר' סוכר חום דמררה (בהיר)
2 ביצים שלמות
420 גר' קמח חורסאן מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
4 גר' סודה לשתייה
5 גר' מלח דק
180 גר' שוקולד צ'יפס לבן / מטבעות / קוביות
180 גר' אגוזי מקדמיה (לא קלויים)
מלח מאלדון

אופן‭ ‬ההכנה‭

אם משתמשים בחמאה חומה, מכינים ומניחים לה להתקרר לטמפ' החדר לפני הכנת הבצק.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה החומה עם הסוכר, עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית.

מוסיפים את הביצים אחת אחת, וממתינים להטמעה בין הוספה להוספה.

מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה, המלח, השוקולד צ'יפס ואגוזי המקדמיה ומערבבים עד לקבלת בצק.

שימו לב, הבצק יהיה הרבה יותר יבש מבצק עוגיות רגיל וזה בסדר.

מוציאים מהמיקסר, ובעזרת סקופ של גלידה או כף מניחים 18 תלוליות על 2 מגשי אפייה מרופדים בנייר אפייה, ויוצרים מכל חתיכה תלולים קטנה.

מועכים מעט את התלולית, בוזקים קצת מלח מאלדון ואופים כ-14-12 דקות.

מוציאים מהתנור, מניחים לעוגיות להתקרר קצת וזוללים.

 

חמאה חומה

ליאורוש (ליאור משיח)
חומרים

100 גר' חמאה

אופן ההכנה

בסיר קטן, מבשלים את החמאה עד שמוצקי השומן הופכים חומים, וריח אגוזי ממלא את המטבח.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגיות

עוגיות

צילום: ליאור משיח, עדי שילון​