ספינג', סופגניות מרוקאיות

אסטלה - כיתת אומן לקונדיטוריה
חומרים לספינג'‭:‬

1 ק"ג קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
40 גרם שמרים טריים
1 גרם מלח
800-780 מ"ל מים
50 גרם סוכר לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

להגשה‭:‬

סוכר לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

אופן‭ ‬ההכנה‭:‬‬

מפוררים את השמרים לתוך הקמח.
מוסיפים את הסוכר, המים ולבסוף את המלח.
לשים ידנית או בעזרת מיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת מרקם הומוגני.
אם צריך, מוסיפים את יתרת המים עד לקבלת בצק במרקם קרמי.
מכסים בניילון לא נצמד (משאירים לבצק הרבה אויר לנשימה) ומניחים לתפיחה כ-45 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

טופחים על הבצק להוצאת האוויר ומתפיחים כ-20-15 דקות נוספות.
מחממים שמן בסיר ל-180-170 מעלות. יוצרים מהבצק עיגול, יוצרים בו חור (כמו בסרטון) ומעבירים בזהירות לשמן החם.
מטגנים כדקה-דקה וחצי מכל צד עד לקבלת גוון זהוב יפה.
מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
טובלים את הספינג' בסוכר לבן ומגישים. מומלץ להגיש עם דבש בצד.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

צילום: מנחם גרייבסקי