סלט חסה, אגסים וסנט מור עם קרוטונים מתובלים מלחם כוסמין מלא

תומר בלס, הלחם של תומר

אפייה: תנור מחומם ל-200 מעלות עד השחמה

ללחם כוסמין מלא (לקרוטונים)

1/2 ק"ג (כ-3.5 כוסות) קמח כוסמין מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

200 גרם (1 כוס) מחמצת

16 גרם (3/4 כף) מלח

360-330 מ"ל (1.5 כוסות) מים

לקרוטונים

שאריות לחם (אנחנו השתמשנו בלחם כוסמין מלא 100% של תומר)
שמן זית
תערובת תיבול איטלקית – ים תיכונית

לסלט

חסה ערבית
אגסים

לרוטב

חצי כוס שמן זית
שתי כפות חומץ רגיל
שתי כפות לימון
כפית גדושה חרדל
כפית מחוקה מלח
כפית דבש
שתי שיני שום כתושות

לפיזור מעל

שברי אגוזי פקאן קלויים

קרוטונים

גבינת סנט מור

אופן‭ ‬ההכנה
לחם

מערבבים את הקמח עם המחמצת עד שהחומרים מתאחדים.

מוסיפים את המלח, ומערבבים במיקסר במהירות איטית בין 7-5 דקות וביד בין 12-10 דקות עד לגמישות קלה של הבצק.

מניחים לתפיחה ראשונה בין 5-3 שעות, מחלקים ל-2 חלקים ומעצבים לכיכרות (כ-500 גרם לכיכר). מניחים לתפיחה שנייה בתבנית לחם מרובעת, בין 3-2 שעות. מפזרים שומשום על הכיכר.

מחממים תנור עם קערת מים ל-220 מעלות, מכניסים לאפייה ב-210 מעלות. לאחר 10 דקות מוציאים את קערת המים וממשיכים עוד 15 דקות (סה"כ 25 דקות ב-210 מעלות).

הופכים את הכיכרות או מוציאים מתבנית האפייה וממשיכים לאפות עוד 20-15 דקות ב-170 מעלות.

קרוטונים

פורסים פרוסות של 1 ס”מ מלחם שנשאר וחותכים קוביות בגודל 1 ס”מ. שמים בקערה.
שופכים מעט שמן זית.
מתבלים בתערובת התיבול ומערבבים ע”י הקפצת הקערה.
מחממים מחבת, משמנים מעט ושופכים את התערובת עד להזהבה.

סלט

חותכים חסה ערבית ואגסים לרצועות.
מכניסים את כל חומרי הרוטב לבלנדר מוט או מעבד מזון וטוחנים לאיחוד החומרים.
יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים-הופכים היטב.
מפזרים אגוזי פקאן קלויים ושבורים גס.
מעל הכול מפזרים קרוטונים מתובלים ופרוסות שבורות של סנט מור צעירה ויבשה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

מיוחדים

מיוחדים

צילום: מנחם גרייבסקי