סלט חם של פסטה בלרינה סלק, ירוקים מוקפצים וגבינת פטה מגורדת

סלט חם של פסטה בלרינה סלק, ירוקים מוקפצים וגבינת פטה מגורדת

מעיין דרעי, פסטטריה
חומרים‭

לבצק סגול ביתי

500 גרם פסטה בלרינה סלק טרייה, או פסטה צורות לפי הטעם, או פסטה צינורות בהכנה עצמית כלהלן:
500 גרם קמח חיטה מלא 100% בטחינה דקה, הסדרה הבריאה או סמולינה דורום מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
200 מ"ל מיץ סלק
3 ביצים בגודל מדיום
1 כף שמן זית
1 כפית מלח

לסלט

5 כפות שמן זית איכותי
3 שיני שום קצוצות
2 כרישות קצוצות, החלק הלבן
3 זוקיני, חתוכים לרצועות ארוכות בעובי כ-1 ס״מ
6 פרחי ברוקולי
1 חבילת אספרגוס טרי
1 כוס אפונה קפואה

לקישוט

250 גרם גבינת פטה מגורדת
200 גרם צנוברים קלויים
פלפל שחור

אופן‭ ‬ההכנה‭‬

פסטה קנויה מוכנה

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

פסטה צינורות ביתית

שמים את הקמח בקערה, יוצרים גומה ומכניסים לתוכה את יתר המרכיבים. מערבבים ולשים עד לקבלת בצק חלק וגמיש. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
מרדדים את הבצק במכונת פסטה או במערוך ליריעה דקה.
קורצים מלבנים של פסטה בגודל 4x3 ס״מ בחותכן ייעודי או בסכין. מקמחים קלות את המלבנים. מלפפים כל מלבן על גליל צר בקוטר הרצוי (למשל עיפרון) באלכסון, מקצה לקצה, כדי לקבל את הצורה האלכסונית האופיינית. מגלגלים שכבת בצק אחת בלבד, כדי שהצינורות לא יהיו עבים מדי. מצמידים את הקצוות ומהדקים לצינורות.
מגלגלים את הגליל עם הצינור על מחצלת סושי ליצירת חריצים לקישוט.
חולטים את האספרגוס במים רותחים במשך דקה. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
מחממים ווק. יוצקים את שמן הזית ומוסיפים את השום, הכרישה, הזוקיני והאספרגוס. מקפיצים עד לריכוך. מוסיפים את האפונה. מבשלים את הפסטה 4-3 דקות במים רותחים ומוסיפים לווק.
מערבבים הכל יחד לעוד מספר דקות ומתבלים בפלפל שחור.

הגשה

מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים גבינת פטה מגורדת מלמעלה ומעטרים בצנוברים קלויים. מזליפים מעט שמן זית ומגישים חם.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

פסטה

פסטה

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים