סיגרים מתוקים לט

סיגרים מתוקים מסמולינה דורום לט"ו בשבט, במילוי קוסקוס מתוק

קוסקוס: חיים כהן, סיגרים: הילה יבניאלי-בוכריס

בישול: סיר ייעודי לקוסקוס, טיגון בשמן עמוק או אפייה בתנור

חומרים

לסיגרים

עלי בריק / פילו טריים או קנויים
3 כוסות קוסקוס מוכן מסמולינה דורום
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס קוקוס
1 כוס צימוקים מושרים 20 דקות במים רותחים
1/2 כוס פיסטוקים קלויים קצוצים גס
1/4 כוס דבש מהול ב-1/2 כוס מים רותחים
סירופ סוכר
קוקוס לטבילה

לקוסקוס

1 ק"ג סמולינה דורום איטלקית TOP GIALLA מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

1 כף מלח 
1/2 כוס שמן קנולה
1 כוס מים 
1/2 כוס שמן קנולה
2+1/3 כוסות מים

לעלי בריק טריים

280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין לבן מנופה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
15 מ"ל (1 כף) שמן זית עדין (אפשר קנולה)
15 מ"ל (1 כף) חומץ
1/2 כפית מלח
מים לפי הצורך לקבלת בלילה דלילה

לסירופ סוכר

200 גרם (1 כוס) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
240 מ"ל (1 כוס) מים
1/2 לימון
1/2 תפוז
1 מקל קינמון

אופן‭ ‬ההכנה‭

קוסקוס

מרתיחים מים בסיר ייעודי לקוסקוס.
בקערה גדולה מערבבים סמולינה דורום עם מלח.
מוסיפים שמן ומים בהדרגה ומערבבים עם היד. מעבירים את התערובת אל מסננת.
בתנועות יד סיבוביות, מעבירים את כל התערובת דרך המסננת בחזרה לקערה.
מעבירים את הקוסקוס למסננת הייעודית ומניחים על סיר האידוי. מכסים היטב (דואגים שלא יוצאים אדים מהחיבור בין הסיר למסננת) ומאדים למשך 40 דקות על אש גבוהה.
לאחר 40 דקות מעבירים לקערה. מוסיפים שמן ומים נוספים ומערבבים היטב עם מזלג.
מניחים לקירור רבע שעה. מפוררים היטב בידיים ומעבירים שוב במסננת הייעודית.
מעבירים בחזרה למסננת האידוי ומחזירים שוב אל מעל הסיר לבישול נוסף על אש גבוהה, ללא מכסה, למשך 40 דקות נוספות. 
מורידים מהאש ומעבירים לקערת הגשה.

עלי בריק טריים

מערבבים הכל יחד.
מחממים מחבת שטוחה, רצוי מחבת לקרפים או פנקייקים אם יש.
נוטלים בכף היד מעט מהבלילה ומותחים אותה על פני המחבת מהמרכז החוצה תוך מתיחה והשטחה של עלה עגול ודק מאוד.
מטגנים עד שהבצק מתרומם ומתקשה קלות.
מניחים את העלה על צלחת ומכסים במגבת נקייה.
ממשיכים להכין את שאר הבצק. מניחים את עלי הבצק אחד על השני, מכוסים כל הזמן כדי למנוע את התייבשותם. מניחים בצד עד לשימוש. ניתן להקפיא עד 3 חודשים.

סירופ סוכר

מביאים את כל החומרים לרתיחה בסיר בינוני. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד לצמצום והסמכה, 20-15 דקות נוספות.
מורידים מהאש, מקררים. סוחטים את הלימון והתפוז המבושלים פנימה וזורקים.
מסננים את הסירופ ומקררים לגמרי.

הרכבה

מערבבים את מרכיבי המלית לקבלת קוסקוס דביק ומתקתק. טועמים. אם רוצים ניתן להוסיף עוד מתיקות ע"י הוספת מעט דבש, אבל זכרו שהסיגרים נטבלים בסירופ סוכר...
מניחים כ-1 כף מלאה מלית בתחתית עלה בריק. סוגרים ומגלגלים לצורת סיגר. בעזרת מעט מים מדביקים את הסיגר. ממשיכים ככה עד לסיום המלית.
מטגנים את הסיגרים בשמן עמוק עד לקבלת גוון זהוב יפה. מוציאים מהשמן לנייר סופג וסופגים את השמן הנותר.
ניתן לאפות בתנור – מושחים שמן במברשת מכל הצדדים ואופים ב-200 מעלות עד שמתייבשים ומקבלים גוון זהוב.
טובלים בסירופ סוכר, בעודם חמים ומגלגלים בקוקוס לציפוי.
מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה ומכסים בניילון נצמד.
רצוי להגיש באותו היום.

 

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ט

צילום: מנחם גרייבסקי