סופגניות שחורות

שף קונדיטורית נעה עינת

טיגון: 10 יחידות

לבצק

250 גרם (1.5 כוסות + 1 כף) תערובת קמחים להכנת פסטה שחורה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

12.5 גרם שמרים טריים או 4 גרם שמרים יבשים

40 גרם (1 כף גדושה) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

חצי כפית מחית וניל איכותית

30 גרם ביצה

25 גרם חמאה מומסת

120 מ"ל (1/2 כוס) חלב

1/2 כפית מלח

תרסיס שמן / שמן למריחה

שמן קנולה לטיגון, מחומם ל-180 מעלות

למילוי

נוטלה / קרם פטיסייר וניל / קרם מסקרפונה ותותים

אופן‭ ‬ההכנה‭

בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים.

ממיסים את החמאה, מוסיפים את החלב ויוצרים תערובת פושרת.

מוסיפים את כל החומרים פרט למלח לקערת המיקסר.

לשים כ-8 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק.

מוסיפים את המלח ומערבבים 2 דקות נוספות.

מרססים מעל הבצק מעט תרסיס שמן / מורחים מעט שמן, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפ' החדר כחצי שעה. ניתן להתפיח לילה במקרר.

מוציאים מהקערה למשטח מקומח ומחלקים את הבצק לחתיכות במשקל של 60 גרם לסופגנייה בגודל רגיל או 30 גרם לסופגניות מיני.

מכדררים לעיגולים ומניחים ע"ג ריבועי נייר אפייה.

מתפיחים כ-20 דקות נוספות.

מחממים שמן בסיר גבוה עד טמפ' של 180 מעלות.

מכניסים את הסופגניות עם ריבועי נייר האפייה אל הסיר לטיגון מ-2 הצדדים. אל דאגה, ניתן להוציא את נייר האפייה מהשמן בקלות רבה!

חשוב להקפיד על חום השמן, שלא יהיה חם מדי או קר מדי.

מוציאים מהשמן וטובלים מיד בסוכר לבן.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים

צילום: ניצן רובין, מנחם גרייבסקי