סופגניות צ'ורוס

שף קונדיטורית נעה עינת

טיגון: 40-30 יחידות

לבצק

150‬ מ"ל‭ ‬מים

150 ‬מ"ל‭ ‬חלב

80 ‬גרם‭ ‬חמאה

175 ‬גרם‭ ‬קמח‭ ‬כוסמין‭ ‬לבן‭ ‬מתוצרת‭ ‬הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א"י

10 ‬גרם‭ ‬סוכר‭ ‬מתוצרת‭ ‬הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א"י

3 ביצים

קורט‭ ‬מלח

שמן‭ ‬קנולה‭ - ‬לטיגון

סוכר‭ ‬וקינמון‭ ‬לציפוי

אופן‭ ‬ההכנה‭

בסיר‭ ‬גבוה‭ ‬מביאים‭ ‬לרתיחה‭ ‬חזקה‭ ‬את‭ ‬המים,‭ ‬החלב,‭ ‬החמאה,‭ ‬הסוכר‭ ‬והמלח‭.‬

לאחר‭ ‬שמקבלים‭ ‬רתיחה‭ ‬חזקה‭ ‬מוסיפים‭ ‬את‭ ‬הקמח‭ ‬ומערבבים‭ ‬בעזרת‭ ‬כף‭ ‬עד‭ ‬לבצק‭ ‬חלק‭, ‬מכבים‭ ‬את‭ ‬האש‭ ‬ומערבבים‭ ‬עוד‭ ‬מספר‭ ‬שניות‭.‬

מעבירים‭ ‬למיקסר‭ ‬עם‭ ‬וו‭ ‬גיטרה‭ ‬ומערבלים‭ ‬במהירות‭ ‬בינונית‭ ‬על‭ ‬מנת‭ ‬לקרר‭ ‬את‭ ‬הבצק‭.‬

לאחר‭ ‬שהבצק‭ ‬התקרר‭ ‬מוסיפים‭ ‬את‭ ‬הביצים‭ ‬אחת‭ ‬אחרי‭ ‬השנייה‭ ‬(חשוב‭ ‬לא‭ ‬להוסיף‭ ‬ביחד), ‬ומערבבים‭ ‬עד‭ ‬מסה‭ ‬חלקה‭.‬

מעבירים‭ ‬לשק‭ ‬זילוף‭ ‬עם‭ ‬צנתר‭ ‬משונן‭ .‬

מזלפים‭ ‬על‭ ‬מגש‭ ‬מרופד‭ ‬בנייר‭ ‬אפייה‭ ‬עיגולים‭ ‬קטנים‭ ‬(כמו‭ ‬מיני‭ ‬פחזניות)‭ ‬ומקפיאים‭ ‬ל-‭‬10‭ ‬דקות‭ ‬או‭ ‬שפשוט‭ ‬מזלפים‭ ‬לתוך‭ ‬השמן‭ ‬החם‭ ‬רצועות‭ ‬ארוכות‭.‬

מחממים‭ ‬שמן‭ ‬ל-‭‬180‭-‬170 ‬מעלות‭ ‬ורק‭ ‬אז‭ ‬מכניסים‭ ‬את‭ ‬העיגולים‭ ‬פנימה‭ ‬אל‭ ‬תוך‭ ‬השמן‭.‬

מטגנים‭ ‬עד‭ ‬הזהבה‭ ‬ומעבירים‭ ‬לקערה‭ ‬עם‭ ‬סוכר‭ ‬וקינמון‭.‬

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

צילום: מנחם גרייבסקי