סופגניות מלוחות עם שקשוקה מקמח פיצה נאפולי

בלוגרית קרן אגם

טיגון: 16-15 יחידות

לבצק

500 גרם (3.5 כוסות + 1 כף) קמח פיצה נאפולי טיפו 00 מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א"י

10 גרם (1 כף) שמרים יבשים

50 גרם (4 כפות) סוכר לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א"י

10 גרם (1/2 כף) מלח דק

250 מ"ל (1 כוס + 1 כף) מים

לשקשוקה

1 פלפל חריף חתוך גס

4 שיני שום פרוסות

4 עגבניות חתוכות גס

1/4 כוס שמן זית או קנולה

1/4 כוס מים

1/2 כפית סוכר לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א"י

מלח, פלפל, פפריקה

חלמוני ביצה

לטיגון

חצי ליטר שמן קנולה

אופן‭ ‬ההכנה‭

מכינים את הבצק

במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר ומלח. מוסיפים במזיגה איטית את המים (לא את כל הכמות בבת אחת, יכול להיות שתצטרכו פחות). ממשיכים ללוש במשך 8 דקות ולאחר מכן מעבירים לקערה משומנת. מתפיחים את הבצק למשך שעה וחצי-שעתיים.

בינתיים מכינים את השקשוקה

מטגנים במחבת את הפלפל החריף והשום בשמן זית עד השחמה (שימו לב שהשום לא נשרף). 

מוסיפים עגבניות חתוכות לרבעים, נותנים להן להגיר נוזלים.

מוסיפים מים ומתבלים.

לאחר רתיחה מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים במשך שעתיים (אפשר יותר).

מתקנים תיבול ואם יש צורך מוסיפים כף עגבניות מרוסקות של מוטי או כל מותג אחר ומבשלים עד למרקם אחיד.

מוסיפים את הביצים ומבשלים עד הדרגה שאוהבים.

חוזרים לבצק

לאחר התפחה של שעתיים, מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 50 גרם, מתפיחים אותם שוב מכוסים במגבת למשך חצי שעה בערך עד שמכפילים את נפחם.

מחממים את השמן בסיר עמוק ומטגנים את הסופגניות מכל צד עד שהן משחימות.

מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

לאחר צינון קל, חותכים את הסופגנייה באמצע בעזרת סכין, ממלאים בשקשוקה עם ביצה מעל, סוגרים וטורפים כשחם!

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים

צילום: ניצן רובין, מנחם גרייבסקי