סופגניות אווריריות במילוי ריבה בציפוי שוקולד

מאפיית נחתומר

טיגון: כ-21 סופגניות במשקל 50 גרם

לסופגניות

80 גרם (1/3 כוס + 1 כף) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

10 גרם (1 כף) שמרים

250 מ"ל (1 כוס + 1 כף) מים

3 ביצים m

80 גרם חמאה

8 גרם (1 כפית) מלח

500 גרם (3.5 כוסות + 1 כף) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

 

שמן לטיגון
ריבה למילוי
ציפוי שוקולד או כל ציפוי אחר

סוכריות לקישוט

אופן‭ ‬ההכנה‭

שמים בקערת מיקסר את הסוכר, השמרים והמים. מערבבים ומניחים בצד ל-5 דק'.
מוסיפים ביצים ומערבבים עם וו גיטרה בעדינות רק עד לאיחוד.
מוסיפים את החמאה ואת המלח ומערבבים לאיחוד (זה בסדר אם נשארים קצת גושי חמאה).
מוסיפים מחצית מכמות הקמח (250 גרם), מערבבים לקבלת התחלה של בצק. מחליפים לוו לישה. מוסיפים את שארית הקמח ולשים עד לקבלת בצק רך ודביק, כ-5 דק' במהירות איטית ו-5 דקות נוספות במהירות גבוהה.
מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים כחצי שעה.

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 50 גרם כל אחד ומניחים להתפחה על משטח משומן.
מכסים את הסופגניות במגבת לחה. מניחים לתפיחה למשך 30 דק', עד שהבצק תופח.
בינתיים, מחממים שמן בסיר רחב ועמוק, לטמפרטורה של כ-180 מעלות. מכינים מגש ועליו רשת צינון. מטגנים את הסופגניות בקבוצות של 4-3 סופגניות בכל פעם. מטגנים כל צד כ-1 דקה עד שמזהיב. מוציאים את הסופגניות לרשת הצינון בעזרת כף מחוררת. מקררים.
 

ציפוי שוקולד

חומרים

60 גרם חמאה
120 גרם שוקולד מריר איכותי
240 גרם (2 כוסות) אבקת סוכר
60 מ"ל (4 כפות) מים רותחים

אופן ההכנה

ממיסים חמאה ושוקולד בסיר קטן על להבה נמוכה (ניתן להמיס גם במיקרוגל) ומערבבים עד שחלק. מנפים את אבקת הסוכר לקערה. מוסיפים את אבקת הסוכר לתערובת השוקולד והחמאה המומסים.
מוסיפים לאט את המים הרותחים, עד שמגיעים למרקם הנוזלי שרוצים. אם סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מים רותחים. אם נוזלי מדי ניתן להוסיף עוד קצת אבקת סוכר.

 

הרכבה

ממלאים את קרם הלימון בשק זילוף עם צנתר ייעודי למילוי.

מחוררים את תחתית הסופגנייה וממלאים בריבה.

טובלים את הסופגניות בציפוי השוקולד ובסוכריות ומניחים על רשת צינון.

לפני ההגשה מפזרים מעט אבקת קקאו או אבקת סוכר מלמעלה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

צילום: מנחם גרייבסקי