סוכריות פסטה תרד וסלק במלית דלעת צלויה, מייפל ואגוזי פקאן ברוטב חמאה חומה וחומץ בלסמי

בישול: 5 דקות

לבצק תרד

300 גרם קמח להכנת פסטה תרד מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

3 ביצים L

לבצק סלק

250 גרם קמח להכנת פסטה סלק מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

2 ביצים L

למלית דלעת

1 חתיכה דלעת בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
1 כף סוכר חום כהה
3 כפות שמן זית איכותי
4-3 גבעולי טימין
מלח ופלפל שחור
2 כפות סירופ מייפל טבעי
2-1 כפיות קינמון (לפי הטעם)
1/4 כוס פקאנים מלוחים קצוצים

לרוטב חמאה חומה

60 גרם חמאה
1/4 כוס חומץ בלסמי
1.5 כפות דבש
3 כפות פקאנים מלוחים שבורים

אופן‭ ‬ההכנה
בצק

מערבבים את כל חומרי הבצק (תרד וסלק בנפרד) במעבד מזון (אפשר במיקסר עם וו גיטרה או ביד) לקבלת בצק מאוחד.
מעבירים למשטח מקומח ולשים כחמש דקות.
חוצים לשניים ומעבירים את היד על החלק הפנימי. אם הבצק חלק למגע, הוא מוכן.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שלושים דקות במקרר.

מילוי

מערבבים את כל החומרים בקערה מלבד הקינמון, המייפל  והפקאנים.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות טורבו. הדלעת מוכנה כשהתרככה וקיבלה צבע זהוב מהמם.

מוציאים ומקררים לגמרי. שומרים בצד מעט קוביות דלעת להגשה.

מעבירים למעבד מזון, מוסיפים מייפל וקינמון, מלח ופלפל שחור וטוחנים בפולסים איטיים לקבלת ממרח.

טועמים ומתקנים טעמים. מוסיפים את הפקאנים המלוחים הקצוצים. מניחים בצד עד לשימוש.

הרכבת המנה

מחלקים את הבצקים ל-3 חלקים.
מרדדים מעט בעזרת מערוך על משטח מקומח ומעבירים במכונת הפסטה מגלגל 0 עד גלגל 6.
מקשטים את "דף" התרד עם פסים שנחתכו מ"דף" הסלק. דואגים למרוח מעט מים עם מברשת כדי שיידבקו אחד לשני.
מקמחים את הבצק מעט ומרדדים עם מערוך. מעבירים פעם נוספת במכונת הפסטה על גלגל 6 כדי שהפסים יידבקו היטב.
מניחים את הדף על משטח מקומח. 
חותכים לריבועים בגודל 8 ס"מ ומזלפים במרכז כל ריבוע פס מהמלית (כמות של כף בערך). מקפלים את הריבוע שלושה קיפולים, לצורת מלבן צר. מכווצים את שולי המלבן משני הצדדים לקבלת מראה של עטיפת סוכרייה. מניחים על תבנית מקומחת ומכניסים למקפיא עד לשימוש.

רוטב חמאה חומה

בסיר קטן מחממים את החמאה על אש גבוהה. מערבבים קלות את הסיר כאשר החמאה נמסה. ממשיכים לבשל 5-4 דקות עד שהחמאה מתחילה להקציף, הקצף מקבל צבע זהוב ואתם מריחים ריח אגוזי באוויר. מורידים מהאש ונותנים לשבת כ-1 דקה.

מוציאים את הקצף שלמעלה עם כף ומוסיפים פנימה את החומץ הבלסמי. הרוטב יתחיל לבעבע שוב, לא להיבהל! לא להריח את החמאה באותו הרגע – יהיה ריח ברור מאוד של החומץ.מוסיפים דבש ומערבבים.

הגשה

מבשלים את הסוכריות במים רותחים מומלחים קלות.

מסננים ומניחים 5-4 סוכריות על צלחת הגשה, תלוי בגודל שעשיתם.

מוסיפים את הפקאנים לרוטב החמאה ומערבבים.

יוצקים מהרוטב על הסוכריות ומפזרים קוביות דלעת צלויה מעל.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

פסטה

פסטה

צילום: מנחם גרייבסקי