לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

מיוחדים

מיוחדים

צילום: שרית גופן

ניוקי סולת בעגבניות ושמנת

שף אפרת ליבפרוינד

6 מנות

לניוקי

1 ליטר חלב

1 כף מלח

קורט אגוז מוסקט או רבע כפית אגוז מוסקט טרי מגורר

1 כף תימין טרי קצוץ (לבחירה)

2 כפות גבינת פרמז'ן או מוצרלה מגוררת

½1 כוס סולת מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

2 חלמונים

30 גר' חמאה

לרוטב

4 כפות שמן זית

3 בצלים סגולים חתוכים לפרוסות דקות

½ כפית מלח גס

2 כוסות עגבניות שרי קטנות

חופן עלי בזיליקום טריים או חופן עירית קצוצה

1 מכל שמנת מתוקה

גבינת פרמז'ן לפיזור בהגשה

אופן ההכנה

מרתיחים בסיר את החלב. מוסיפים מלח, מוסקט, תימין (אם רוצים) ופרמז'ן.

לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הסולת באיטיות רבה. מערבבים כל הזמן, עד שמתקבלת עיסה.

מכבים את האש ומוסיפים את החלמונים תוך כדי טריפה.

מקררים מעט את התערובת ומשטחים אותה על גבי נייר אפייה בצורה אחידה. מניחים מעל התערובת נייר אפייה נוסף ובעזרת מערוך יוצרים מהבצק עלה בגובה 1 ס"מ.

בעזרת קורצן עוגיות בקוטר 2–3 ס"מ קורצים עיגולים מהבצק. ניתן להקפיא חלק מהכמות או לשמור במקרר עד 24 שעות.

מחממים במחבת 2 כפות משמן הזית. מטגנים קלות את עיגולי הניוקי כ-4 דקות עד שהם מזהיבים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.

מוסיפים למחבת 2 כפות שמן זית נוספות. מוסיפים את פרוסות הבצל ועגבניות השרי יחד. מקפיצים כ-6 דקות וזורים עליהן מלח. מוסיפים את השמנת המתוקה. מערבבים היטב ומוסיפים למחבת את הניוקי. מבשלים כ-6 דקות ומסירים מעל האש.

לפני ההגשה זורים על הניוקי גבינת פרמז'ן מגוררת.